14 Şubat Dünya Öykü Günü’ nüz kutlu olsun!

14 Şubat Sevgililer Günü aynı zamanda Dünya Öykü Günü olarak kutlanıyor.

14 Şubat Dünya Öykü Günü’ nüz kutlu olsun!
Eklenme Tarihi: 2022-02-14 02:56:04

Aynı günde iki farklı kutlama.

Aslında farklı değil, bağlı kutlama.

Dünya Öykü Günü’nün kurucusu Özcan Karabulut bakın bunu nasıl anlatıyor:

Sait Faik, ‘Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey’ diyor. Biz, ‘Paylaştıkça, çoğaldıkça bir anlam kazanır’ diye ekledik ve Sait Faik’in bu sözünden hareketle dünya öykü gününün kutlanacağı gün olarak 14 Şubat’a karar verdik.’

Edebiyata gönül veren, Kirpi Edebiyat ve düşün dergisi Yayın kurulu bu güne özel Olio Cafe etkinlik gerçekleştirdi. Yazı işleri müdiresi Funda Ergenekon ‘’Öykü, yaşamın sesidir. Bundan dolayı, bizler, her şeyin, yaşamın, sevginin, umudun, barışın, öykünün paylaştıkça anlam kazanacağına inanıyoruz. 14 Şubat günü edebiyata gönül veren dostlarla birlikte öyküleri konuşma istediklerini’’ belirtiler. Kirpi Dergisi Ocak- Şubat sayısı eşliğinde 14 Şubat Dünya Öykü gününü bir arada kutladılar. Kutlamaya; Funda Ergenekon, Hatice Dökmen, Özlem Barlok, Belgin Bıyıkoğlu, Cemile Kurtaş, Barbaros İrdelmen, Meltem Akhan, Serhat Çakın, Güven Albayrak katılımıyla etkinlik yapıldı.

Hatice Dökmen ‘’Her insanın bir öyküsü vardır, yaşadığı sürece hatta öldükten sonra bile devam edebilen öykülerdir bunlar. Öykülerimizi harcamayalım.’’ Temennisiyle ‘’Dünya Öykü Günü’nüz kutlu olsun! ‘’  mesajını verdi.

 

Son Haberler