2018 yılında asgari ücret ne kadar alacağız?

2018 senesine sayılı günler kala asgari ücret maaşları merak ediliyor. TİSK“ten asgari ücret 2018 senesiyle ilgili öneri geldi.

2018 yılında asgari ücret ne kadar alacağız?
Eklenme Tarihi: 2017-11-23 17:45:16

Milyonlarca çalışan merakla beklediği asgari ücret 2018“senesinde belli olmasına sayılı günler kaldı. Enflasyon baz alınarak hesaplanan asgari ücretle ilgili bu sene TİSK“ten yeni öneri geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, seçim dönemlerinde asgari ücret siyasi polemikler üzerinden gündeme gelmesi doğru olmadığını söyledi. 

2016 senesinde yüzde 30“luk asgari ücret artışı etkilerinin işletme dengeleri üzerindeki etkisinin halen devam ettiğini ve asgari ücretin son iki senede toplamda yüzde 48 olarak arttığını hatırlatan Kudret Önen, asgari ücret seviyesi ülkemizin rekabet gücü açısından değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen; “Dünyada ve bölgemizde yaşanan bu çalkantılı dönemde temel hedefimiz küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerin Ülkemize etkilerinin önüne geçecek zemini hazırlamaktır. 

Hükümetimizce bugüne kadar verilen kapsamlı istihdam teşvikleri bu hedefimize güçlü bir temel oluşturmuş ve mevcut istihdamın korunmasının can suyu olmuştur.

Ülke gerçekleri ve çevremizdeki jeopolitik çalkantılara rağmen Ülkemizin büyümesi için işveren-işçi olarak uzlaşmacı bir süreci yakalamış bulunuyoruz. 

Önümüzdeki günlerde yapılacak 2018 sene asgari ücret tespit çalışmalarında enflasyon tek belirleyici olmamalı, işsizlik oranları, verimlilik artışı, küresel, ekonomik ve siyasi gelişmeler, ekonomik riskler, rekabet gücü gibi belirleyici diğer değişkenler de dikkate alınmalıdır.

HEP BİRLİKTE GELECEĞE ODAKLANMALIYIZ
 
Ekonominin dinamiklerine ait objektif ve sorumlu tutumu devam ettirme ilkesi ile hareket ettiklerini söyleyen Önen, asgari ücret siyasetin konusu yapılmaması gerektiğine inandıklarını söyledi. 

Hükümet-işveren-işçi ilişkisindeki uyumun, çalışma barışının, ekonomik gelişmelerdeki belirleyici etmenlerin başında olduğunu söyleyen Önen Ülkemizin rekabet gücünü zedeleyebilecek etkenlerin yerine, hep birlikte geleceğe odaklanmalıyız.

Kaynak:internethaber

Son Haberler