AKIN EKİCİ’NİN SON SERGİSİ ANKARALI SANAT SEVERLERLE BULUŞUYOR

Ressam Akın Ekici büyük beğeni toplayan son sergisi REM İstanbul’dan sonra Ankaralı sanat severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

AKIN EKİCİ’NİN SON SERGİSİ ANKARALI SANAT SEVERLERLE BULUŞUYOR
Eklenme Tarihi: 2019-04-18 17:18:15

Ressam Akın Ekici“nin hayallerinin ve rüyalarının REM uykusunda dönüştüğü rengarenk desen, doku ve imgelerin soyutlamalarını yansıtan sergi, sanatçının beşinci kişisel sergisi olacak. İlk kez geçtiğimiz yıl nisan ayında sanat severlerle buluşan REM“in hikâyesinden bahseden Akın Ekici, eserleri ve sergisiyle ilgili şunları söyledi:

“REM bilimsel bir uyku evresidir. REM ile üretim sürecimin kaynağını araştırmaya koyuldum. Son dönem yaptığım işlere baktığımda aslında uyumadan önce gözümün önüne gelmiş olan imgelerin ve fikirlerin üzerinde çok düşünmediğim halde uyandıktan sonra birdenbire biliçsizce bu işlere dönüştüğünü ve ortaya çıkan temaların kendi REM“imden geldiğini farkettim. Rüyalarım tuval üzerinde bu hayata uyanıp boyut değiştirmekte ve resimlerime dönüşmekte. Ankara akÇaOğlu Art Studio“da gerçekleştireceğim bu sergimin ilki Nisan 2018“de İstanbul Karbon Gallery“de açmış olduğum REM isimli sergimin ikincisi ve devam niteliğini taşımaktadır. Kendi REM“imden gelenlerin Ankara izleyicisine keyif vermesini diliyorum.”

Akın Ekici Kimdir? 

1967 yılında Kayseri“de doğan Akın Ekici, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi“nden mezun oldu. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi“nde yine yüksel lisans eğitimini tamamladı. 1992-2009 yılları arasında Bankacılık sektöründe Avukat, Hukuk Müşaviri ve Hukuk Baş Müşaviri olarak görev yaptı. 2009 yılından bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır. Ortaokul ve lise yıllarında resme olan yeteneğini fark eden ressam- öğretmenlerden özel resim dersleri aldı. Bergama ve İzmir“de düzenlenen çeşitli resim yarışmalarında dereceler aldı. 2009 yılında, Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi“ne katıldı. Burada Ressam Resul Aytemür ile birlikte önce figüratif çalışmalar yaptı, zaman içerisinde soyutlamalar ve soyut resim alanına yöneldi. Devrim Erbil Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı“ndaki çalışmaları sırasında Ressam Prof. Devrim Erbil“in öneri ve değerlendirmeleri doğrultusunda sanatını geliştirdi. 02. 04. 2013 - 20.06.2013 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Prof. Dr. Kemal İskender“den Resim Okuma ve Modern Üslup Tarihi dersleri aldı. Kendine özgü olarak geliştirdiği spatula tekniği ile yapmış olduğu soyutlama tarzındaki eserlerinde özgür ve çarpıcı renk kullanımı ile doğal formlara farklı yorumlar getirmeye çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok grup ve karma sergide ve sanat fuarlarında yer alan sanatçı Haziran 2016“da İstanbul“da, Kasım 2016“da İzmir“de, Mayıs 2017, Nisan 2018“ de İstanbul“da ve Nisan 2019“da Ankara“da olmak üzere beş ayrı kişisel sergi gerçekleştirmiştir.  Ayrıca birçok sosyal sorumluluk projesinde çocuklar ve yetişkinlerin yer aldığı workshoplarda yer almıştır. Halen Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi“nde ve İstanbul“daki kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Son Haberler