Altın kız Ar Mina’dan Kartal’a madalya yağmuru

Balkan Şampiyonluğundan sonra Çek Cumhuriyeti’nde ülkemizi temsil eden Kartal’ın gururu minik milli sporcumuz Armina Erkan, bir defa daha tüm kategorilerde altın madalyaları topladı.

Altın kız Ar Mina’dan Kartal’a madalya yağmuru
Eklenme Tarihi: 2017-11-29 17:45:48

Katılmış olduğu birçok turnuvada elde etmiş olduğu derecelerle dikkatlerden kaçmayan Kartal Belediyespor“lu milli sporcu 10 yaşındaki Armina Erkan, 17 – 19 Kasım 2017“de Çek Cumhuriyeti“nin Pardubice şehrinde yapılan WSF 9. European Shotokan Karate Championships ve WSF World Shotokan Karate Turnuvası“nda yine tüm madalyaları toplamayı başardı.

26 ülkeden 1300 sporcunun katıldığı turnuvalarda Armina Erkan, katıldığı tüm kategorilerden altın madalya alarak turnuvayı 5 altın madalya ile tamamladı. 

Armina Erkan, yarışma 17 Kasım“da yapılan ilk ayağında WSF 9. European Shotokan Karate Şampiyonası“nda ‘2007 Bayan Kata“ dalında tüm rakiplerini 5-0 yenerek ilk altın madalyasını aldı. 

Turnuva ilerleyen saatlerde WKF 2007-2006 -38 kg ‘Kumite“ kategorisinde yarışan minik sporcu, bu yarışmanın sonunda 2. altın madalyasını kazandı. 

Armina Erkan böylelikle toplam 2 altın madalyayla, yarışmanın ilk ayağı olan WSF 9. European Shotokan Karate Şampiyonası“nı tamamlamış oldu. 

Türk Takım maçında mücadele eden Armina Erkan, Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya ve kupa sahibi oldu. 

19 Kasım“da yapılan ve yarışmanın ikinci ayağını oluşturan 9. WSF World CUP Karate Turnuvası“nda ülkemizi tekrar temsil eden Armina Erkan, üç altın madalya daha alarak dünya kupasının sahibi oldu.

WSF World CUP ve WSF 9. European Shotokan Karate Championships Turnuvası“nı 5 altın madalya alarak bitiren Armina Erkan, turnuvada ‘En Çok Altın Madalya Alan Sporcu“ olarak ülkemizi ve Kartal“ı bir defa daha gururlandırdı.

Son Haberler