Ataşehir Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı

Ataşehir İlçesi Halk Eğitim Merkezi“nin, Genel Sergisi ATAFEST kapsamında gerçekleşti.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi sergisi açıldı
Eklenme Tarihi: 2016-05-20 21:31:47

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin göz nuru ve el becerileriyle bir yıl boyunca yaptıkları seramik, çini, ahşap boyama, iğne oyası, yağlı boya gibi çalışmalarını sergilediler. 

İçerenköy Carrefour Alışveriş Merkezi“nde gerçekleşen sergi açılışına;  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve eşi, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve eşi, Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin,  Ataşehir İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “““Ataşehir Halk Eğitim Merkezi 2015-2016 yılı içerisinde 500“den fazla kurs ile 10 bin kursiyere eğitim verdi.  Çok sayıda eserlerden özenle seçilmiş ve bu imkânlarda sergileyebileceğimiz sayıda eserlerimizle sizleri buluşturmuş oluyoruz.  Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ali Savaş ve yöneticilerine, usta öğretici öğretmenlerimize, kursiyerlerimize yıl boyunca gösterdikleri çalışmalarından dolayı emeklerine ellerine sağlık diyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 


Halk Eğitim Merkezi“nde çalışan 25 yıllık nakış öğretmeni; Nuriye Fişek; ““Ben El ve makine nakışı gösteriyorum. El nakışı olarak; Brezilya nakışı ve kurdele nakışı öğretiyorum. Makine nakışı da Karabaş makinelerde çalışılan, Maraş İşi, Türk İşi, beyaz işi gibi çalışmalar. Ataşehir Halk Eğitim Merkezi“nin düzenlediği Meslek Edindirme Kursları; bayanlara özellikle ev hanımı olan bayanlarımıza meslek edindirmeyi amaçlayan kurslardır.  Kursiyelerimiz el emeği ürünlerini ister çeyiz olarak saklıyor isterlerse de satabiliyorlar.  Ürünler; sergilerimizde satın da alınabiliyor.““ dedi.

Sergide eseri sergilenen Ayşegül Sevinli; ““Bu görmüş olduğunuz desen, Maraş işi sim sırmadır. Sivas Divriği Cami“sinin B kapısının işlemesidir. Amacımız çok eski, nadide unutulmaya yüz tutmuş desenleri günümüze taşımak, gençlerimize göstermek canlı tutmak.““ dedi.


Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sunduğu canlı müzik dinletisi, Wushu ve İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu velilerinden oluşan Halk oyunları gösterisi sunuldu.


Gösterilerin sonunda Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu sene farklı bir uygulamayla ATAFEST adı altında Mayıs ayı boyunca bu mekânda gördüğünüz gibi her türlü etkinliklerini halkımızla paylaşıyorlar. Bu güzel bir uygulama.  Halk Eğitim merkezi Kurslarından emek sarf edip ürünler ortaya koyan bütün kursiyerleri ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştuktan sonra, açılış kurdelesini diğer müdürlerle beraber kestiler. Konuşmalardan sonra hep birlikte sergiyi gezdiler.


Sergi, 22 Mayıs“a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Son Haberler