Ataşehir“de Çevre Şöleni

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi“nin bu yıl 7.sini gerçekleştirdiği Çevre Şöleni başladı.

Ataşehir'de Çevre Şöleni
Eklenme Tarihi: 2016-05-26 22:16:04

Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu“nda, 7. Çevre Şöleni“nin açılışı bugün gerçekleşti. Açılışta Ataşehir okulları arasında düzenlenen ““Maket Yarışması““ ve ““Ataşehir“in En Yeşil Okulu““ yarışmalarının ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasını  Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican adına, Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu gerçekleştirdi. Kuzu konuşmasında; ““ Belediyemizin Çevre Müdürü Ayten Hanım“a ve ekibine, bu başarılı çalışmalarda bizleri de katılımcı olarak almalarından ve bunun akabinde yarın ki daha aydınlık Türkiye“mizin kurucuları olacak çocuklarımıza, gençlerimize yaşanılır bir dünya bırakma gayreti ve çalışmalarından dolayı ilçem adına, şubem adına teşekkür ediyorum.““ dedi.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; ““ Bu sene 7.sini düzenlemiş olduğumuz Çevre Şöleni kapsamında bilindiği üzere aralıksız ve sürekli olmak üzere İstanbul“da hatta Türkiye“de Ataşehir Belediyesi olarak çevre alanında da bir çok projeyi yerine getirmenin mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevre insanla bir bütün. Sağlıklı insanların, sağlıklı düşünen insanların ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olabildiğini söylemek isterim. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, okullarımız, diğer kamu kuruluşlarımızla çevre konusunda iş birliği anlamında ciddi işler yaptık. Geçmişte olduğu gibi gelecektede bu ortaklığımızı sürdüreceğiz. Özellikle yaşam alışkanlıklarımızın kazandırılması siz ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin döneminde olabilir. Amacımız sizlerde bir farkındalık yaratmak. Sizlerde çevre bilincini oluşturmak, yaşatmak.““ dedi.


En çevreci okullar seçilirken, en çok ambalaj atığı, atık pil, bitkisel yağ ve benzeri şeyleri toplayarak geri dönüşüme uğramasına katkıda bulunan okullar arasına değerlendirme yapıldı. 

En Çevreci İlkokullar
1-  Cemile Besler İlkokulu 
2- Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu
3- Ataşehir Doğa Koleji 



En Çevreci Ortaokullar
1-
Özel Amerikan Kültür Koleji Ortaokulu
2-  Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu
3- Emlak Konut Ortaokulu



Geleneksel Maket Ödülleri 
Geri dönüşümlü cam, kağıt, karton, plastik, metal vb. gibi maddelerden yararlanılarak yapılan maketlerin değerlendirilmesi sonucu;

İlkokul Kategorisinde;
1- Sare Selahattin Uzal İlkokulu ““ Geri Dönüşüm Yolculuğu““ maketi
2- Kayışdağı Arif Paşa İkokulu ““Küçük Çevrecileriz, Dünya“yı Temizleriz““ maketi 
3- Sare Selahaettin Uzal İkokulu ““ Dileklerin Yok Olmasın““ maketi
4- Ata İlkokulu  ““ Doğaya Dönüş““ maketi 
5- Vatan İlkokulu ““İnanılmaz Tatlı Dinazorlar Dünyası““ maketi


Ortaokul Kategorisinde;
1. Celal Yardımcı Ortaokulu “Doğanın Dönüşümü” adlı maket, 
2. Piri Reis Ortaokulu  “Doğaya Haykırış” adlı maket,
3. İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu “ Nefes” adlı maket,
4. Piri Reis Ortaokulu  “Etme Bulma” adlı maket,
5. Özel Amerikan Kültür Koleji Ortaokulu  “Petmatik” adlı maket,



Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından; sahnede önce İlizyon Show, ardından da Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ile müdürlük personelinin hazırlamış olduğu “Benim Ataşehir“im” isimli tiyatro oyunu izleyenlerin beğenisine sunuldu.




7. Ataşehir Çevre Şöleni 29 Mayıs Pazar günü saat 10.00“da Cumhuriyet Meydanı“nda başlayacak “Cam Kumbara Boyama Atölyesi, Geri Dönüşüm Temalı Workshop ve Oyunlar” etkinlikleriyle devam edecek.

4 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 19.00“da Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu“nda “4. Ulusal Çevre Konulu Kısa Film Yarışması Ödül Töreni ve Kokteyl” düzenlenecek. Ünlü sanatçı Janset“in sunumuyla yapılacak Kısa Film Yarışması Ödül Töreninde Zuhal Olcay da çevreci yönetmenlere destek olmak için güzel sesiyle geceye renk katacak.
 

Son Haberler