"Ataşehir“e Vefa Borcumu Ödüyorum"

Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata, "Siyaset halka hizmetin en önemli aracıdır. Ben de yıllardır yaşadığım Ataşehir“e, CHP çatısı altında hizmet ederek vefa borcumu ödüyorum" dedi.

Eklenme Tarihi: 2016-02-03 22:38:06

Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata, meclis toplantılarını takip eden gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Novada İş Merkezi“ndeki Ataşehir Belediye Meclisi Salonu katındaki toplantı, son derece samimi bir ortamda gerçekleşti. Off the record (gazeteciye kayda almaması koşulu ile yapılan açıklama) olarak, sohbet amaçlı gerçekleşen buluşmada Sadi Özata, 40 yılı aşkın siyaset tecrübesinin ışığında hem ülke gündemiyle hem de Ataşehir“in sorunlarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP“nin nasıl daha başarılı olacağına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Özata, "CHP, tıpkı bir pergel gibi sol kimliğini mihenk noktası olarak belirleyip daha geniş kitleleri kucaklamalı. Belediye başkanımız Battal İlgezdi“nin Ataşehir“de yaptığını Türkiye genelinde yapan bir CHP, 2019 genel seçimlerinde iktidarın en büyük adayı olur" şeklinde konuştu.


HİZMET İÇİN
SİYASET YAPIYORUM
İmam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunu olan, Milli Görüş geleneğinden gelmiş, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti“de siyaset yapmış, AK Parti“den Ataşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olmuş bir isim olarak CHP çatısı altında Ataşehir“e hizmete devam eden Sadi Özata, "Siyaset halka hizmetin en önemli aracıdır. Ben de CHP çatısı altında yıllardır yaşadığım Ataşehir“e hizmet ederek vefa borcumu ödüyorum. Bana bu fırsatı verdiği için belediye başkanımız Battal İlgezdi“ye çok müteşekkirim" dedi.


MÜZAKEREDE ISRAR EDİLMELİ
Ataşehir“in imar ve mülkiyet sorunlarının çözümünde nasıl daha hızlı sonuç alınabileceğine ilişkin bir soru üzerine Sadi Özata, "Siyaset, müzakere işidir. Sorunları, öncelikle ve kararlılıkla müzakere yoluyla çözmeye çalışmak gerekir. Atalarımız, “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır“ diye boşu boşuna söylememişler. Müzakere ve diyalog yolu tamamen kapanmadan eyleme geçmek, sonuç almanızı daha da zorlaştırabilir. Ataşehir“in mülkiyet ve imar sorununun çözümünde de müzakereye öncelik verildiği için mesafe alınmaya başlandı" dedi.





"MECLİS“TE HER ŞEY KONUŞULABİLMELİ"
Ataşehir Belediyesi Meclis toplantılarını yönetirken herkesin söz alıp görüşlerini rahatlıkla ifade edebilmesine özen gösterdiğini belirten Özata, "Dışarıda dedikodu yapılması yerine Meclis“te herkesin görüşlerini açıkça anlatabilmesi her zaman için daha iyidir" dedi.


Ataşehir Belediyesi Meclis Başkanı Sadi Özata, topantı sonunda basın mensuplarıyla topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.
 


 

Son Haberler