Ataşehir’in yeni başkan vekili kim?

Ataşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine Vekil Başkan İlhami Yılmaz seçildi.

Ataşehir’in yeni başkan vekili kim?
Eklenme Tarihi: 2017-12-17 17:55:50

Ataşehir Belediyesi“nde yaşanan zaman sonrasında İlçe Belediye Meclisi“nde Başkan Vekili seçimi yapıldı. 

Meclis toplantısında Başkan Vekilliği için CHP İlhami Yılmaz“ı, AK Parti ise Mustafa Cevat Arzık“ı aday gösterdi.

Meclis Başkanı Sadi Özata“nın yönettiği seçim öncesi iki aday selamlaşarak fotoğraf çektirip birbirlerine başarılar diledi. 

Gizli oylama şeklinde yapılan seçimde Meclis Üyeleri, mecliste hazırlanan seçim kabininde oylarını kullanarak şeffaf sandıklara attılar. 

İlk iki turda üçte iki çoğunluk arandı, iki turda İlhami Yılmaz 22, Mustafa Cevat Arzık 15 oy aldı ve üçüncü tura kaldı. 

Üçte iki çoğunluğun sağlanamaması neticesinde yapılan üçüncü turda ise İlhami Yılmaz 22 oyla salt çoğunluğu sağlayıp Başkan Vekili olarak seçildi.

Seçim sonrası konuşma yapan İlhami Yılmaz şunları söyledi:

Keşke bugün kürsüye bu şekilde çıkmamış olsaydım. Sayın Belediye Başkanımız, görevden geçici bir süre ayrı kalacağından dolayı; yasa gereği bu süreçte belediyemizin yüce Meclis“i altında görev yapan 37 arkadaşımızdan birinin bu görevi başkan vekili olarak yürüteceği ilgili yasada belirtilmiştir. Dolayısıyla demokratik ortamda yapılan seçim sonucunda şahsımı “Başkan Vekili” olarak görevlendirmiş bulunmaktasınız.

Bu konuda tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermiş olmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen Belediye Başkanımızın hukuki olmayan nedenlerden dolayı görevden uzaklaştırılmasını etik bulmadığımızı ayrıca ifade etmek istiyorum.

Yapılan tüm bu iftira ve karalama kampanyalarına karşın Sayın Belediye Başkanımızın görevden uzaklaştırılmasını gerektirecek herhangi bir gerekçe ve bulguya rastlanmamıştır.

Bu vesileyle en önemli dileğimiz ve arzumuz kurucu belediye Başkanımız Battal İlgezdi“nin en kısa sürede görevinin başına dönmesidir. Ataşehir halkı şunu bilmelidir ki, hizmetlerimizde ve çalışmalarımızda en ufak bir kesinti ve aksaklık olmayacaktır.

Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Sayın Başkanımızın hizmetlerini devam ettireceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

BAŞKAN İLGEZDİ BAŞARI DİLEDİ

Seçim sonrasında toplanan kalabalığa Novada AVM önünde bir konuşma yapan Başkan İlgezdi ise şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi bundan bir hafta önce İçişleri Bakanlığı“nın aldığı karara göre iki aylığına açığa alındım. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Benim devletle ve hükümetle bir sıkıntım yok. Alınan karara saygı duymak zorundayız. Ben hukuki süreci başlatmış bulunmaktayım. Eminim ki kazanan yine Ataşehirliler ve sizler olacaksınız.

İdari Mahkemeye başvurumu yaptım, bu başvurunun sonucunda tekrar göreve iade edileceğime inanıyorum. Benim Belediye Başkanı olarak veremeyeceğim bir hesabım yok.

Alnım açık, yüzüm ak. Bugün burada belediye başkanvekili seçimi yapıldı. AK Partili arkadaşlarıma da Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bugün İlhami Yılmaz“a görev verdiler, ben kendisine başarılar diliyorum. 

Ataşehir“e dönene kadar benim adıma görev yapacak. Ataşehir“e hayırlı, uğurlu olsun, diyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

1953 senesinde Malatya“da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya“da tamamladı. 1977 senesinde İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi“nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA master“ını tamamladı.

Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankası“nda Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSF“de yöneticilik görevlerinde bulundu.

Devlet Yatırım Bankası“yla Dünya Bankası“nın hazırlamış olduğu “Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerleri”ne katılarak dokuz ay boyunca yurt dışında yaşadı.

1999 senesinden itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 senesinden itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı. Halen bu görevlerini devam ettirmektedir.

Son Haberler