BAŞKAN İLGEZDİ “ATAŞEHİR“İ FARK ATARAK YİNE ALACAĞIZ“

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, Anadolu Yakası“nda çalışan gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

BAŞKAN İLGEZDİ 'ATAŞEHİR'İ FARK ATARAK YİNE ALACAĞIZ'
Eklenme Tarihi: 2019-01-12 02:16:46

GazeteciHimmet Kaya“nın davetiyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya gelen Anadolu Yakasında görev yapan gazeteciler ile başkan İlgezdi arasında hoş sohbet yapıldı.

Sohbet sırasında, başkan İlgezdi, gazetecilere imza yetkisinin elinden neden alındığına dair sorulan her soruya samiyetle cevap verdi. Bir çok konuda yazılmamak kaydıyla açıklamalar da bulundu.

10 ocak çalışan gazetecier günü münasebetiyle Yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan Gazeteci- Yazar Himmet Kaya“yı “sen bugün bugün izinlisin çalışmıyorsun“ diye yerine oturdan başkan İlgezdi “ Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizler ev sahiplerisiniz.

Bugün çok özel bir gün, sizlerin bugünü kutluyorum. Yerel basın oılarak işiniz çok zor, Allah yardımcınız olsun. Büyük emek ortaya koyuyorsunuz. Büyük emekler ile bu işi yapıyorsunuz. Zor koşullarda çalışıyorsunuz. En büyük destekçinizde kendinizsiniz. Hayat zor, yaşam zor, bir gün eminim kıymetiniz anlaşılır“ dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP“den 31 Mart“ta yeniden aday olan Battal İlgezdi, gazeteciler ile tek tek ilgilendi ve her alanda sordukları sorulara içtenlikle cevapladı.

Gazeteciler başkan İlgezdi“nin konuşmasından sonra kendileri için basın bürosu istediler. Başkan İlgezdi bu talebin çok doğru bir istek olduğunu  ve bu konuda hemen çalışmalar başlatacağını , Ataşehir“in merkezinde bulunan 0n dönümlük bir alanda gazeteciler için hizmet binası yapılacağının sözünü verdi.

Flashaber Gazetesi Yayın Grup Başkanı Ali Rıza Yıldız“da başkan“ın hizmet binası sözü üzerine “hizmet binasının  masa ve sandalyelerini kendisinin alacağının sözünü verdi“ .

 

“ERDEM 500 MİLYON BORCU ARKASINDA BIRAKIP GELDİ“

Bir gazetecinin “ Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 500 bin lira borç bıraktı ve Ak Parti“nin Ataşehir Belediye Başkan adayı oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz“? Sorusu üzerine, CHP Ataşehir Adayı Battal İlgezdi “  Siyasette bulunduğum süre içinde rakiplerim hakkında tartışmalara hiç bir dönemde katılmadığım gibi haklarında da konuşmadım.

İsmail Erdem“i yakından tanırım. Belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçidir. Demokratik bir yarıştayız. Herkes aday olabilir“ dedi.

MAHKEMELER CHP ALEHİNE AÇILMIŞ DAVALARLA DOLU

“ Bildiğiniz gibi Ataşehir Belediye Başkanlığı“ndan hakkımdaki iddialardan dolayı imza yetkisi elinden alınmış bir belediye başkanıyım.

Basın organlarına göre suçluyum. Adalet huzurunda ise hakkımda açılan suçlardan beraat ediyorum. Sizlerinde bildiği gibi, Türkiye“de belediye başkanlığı yapıpta yargılanmayan var mı? Türkiye“de en fazla müfettiş gönderilen belediye başkanıyım. O nedenle basın organlarınca ortaya konan iddialarıyla ilgilenmiyorum.

Ataşehir“in CHP“li Belediye Başkanı olduğum için mühürlediğim fırını dahi kapattırmadığım iddiasıyla dava açıldı. Adliyeler CHP“li Belediye Başkanlarına açılmış davalarla dolu, nedense bu davalar hiç kapatılmıyor.

 

ATAŞEHİR“İ FARK ATARAK YİNE ALACAĞIZ

Bir gazetecinin “ hakkınızdaki iddialardan dolayı aday olamayacağınız konuşuluyor. Genel başkanınız sizi tekrar aday gösterecek mi? Sorusu üzerine Belediye Başkanı ve CHP adayı Battal İlgezdi, “ Ben belediye başkanıyım, yeniden aday olmak istediğimi Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu“na söyledim. Genel Başkanımızdan da onay alarak adaylığım sürecini başlattım.

Aday olmak için dosya hazırlarsınız, sabıka kaydınızı falan çıkarır başvurunuzu yaparsınız. Bende bunları hazırlayıp gerekli yere verdiğime göre bir sıkıntı yok demektir. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul ve İzmir adaylarını 16“sında yada 18“inde açıklayacak. adaylarımızın tamamı açıklanmış olacak.

bu söylediğimi bir yere yazın, CHP olarak Ataşehir“de yüz beş bin oy alarak yine kazanacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile Ak Parti adayı Binali Yıldırım arasında 1,5 puan fark olur. Kim kazanırsa kazansın fazla bir fark olmaz“ dedi.

Son Haberler