BES sistemi kalkıyor mu?

Bireysel Emeklilik sistemi rafa mı kaldırılıyor 18 yaş düzenlemesi mi yapılacak? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren BES ile ilgili Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre BES“te o sistem değişiyor. 

BES sistemi kalkıyor mu?
Eklenme Tarihi: 2017-12-06 22:28:30

Çalışanlara ikinci emeklilik fırsatı sağlayan bireysel emeklilik sistemiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. 18 yaşından itibaren BES ile ilgili yeni düzenleme yapılabilir mi sorusuna Ahmet Genç yanıt verdi.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, Türkiye Finans Forumu“nda sigortacılık sektörüne dair değerlendirmede bulundu. 

BES“te otomatik katılım için işveren katkısı gibi talepler olduğunu, hem işveren katkısı hem de 18 yaş altı otomatik katılımın değerlendirildiğini söyleyen Genç, "Rafa kalkmadı. 

Şöyle bir değerlendirme oldu hangilerini kanun, hangilerini yönetmelik ile yapabiliriz. Meclisin gündemi yoğun.

Konuşmasına şöyle devam etti: Başbakan Yardımcımız ile çalışıldı o konu. Kolay yapılabilenleri ayırın denildi. 18 yaş meselesi kanun gerektiriyor. Rafa kalkmadı fakat kanun gerekiyor. 

Yetki alalım bakanlar kurulundan… Çalışmalar devam ediyor. İki senede bir yenileme konusu yönetmelik ile yapılabiliyor. Buna benzer küçük dokunuşları kısa vadede yapacağız.

CAYMA ORANI YÜZDE 50 

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kasım ayı başında yapmış olduğu açıklamada bireysel emeklilik sisteminde (BES) cayma oranı yüzde 50 olduğunu söyleyerek, daha çok katılımcı çekmek için sistemi iyileştirecek alternatifler üzerinde çalıştıklarını ve bunların son aşamaya geldiğini söylemişti.

BES NEDİR? 

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), bireylerin gelir elde ettikleri dönemde düzenli olarak tasarrufta bulunmaları, yatırıma yönlendirilen tasarruflarıyla birikim oluşturmaları ve emeklilikte gelir elde etmeleri üzerine kurulmuş bir özel emeklilik sistemidir. 

Bu sistem ile hem bireylerin emeklilik dönemindeki refah düzeyi yükselecek, hem de oluşan uzun vadeli emeklilik fonları ekonomiye ciddi bir kaynak oluşturacaktır.

Kaynak: internethaber

Son Haberler