BİSİKLETLİLER ANITKABİR YOLUNDA

Bi̇si̇kletli̇ler Anitkabi̇r Yolunda

BİSİKLETLİLER ANITKABİR YOLUNDA
Eklenme Tarihi: 2018-11-07 17:26:38

Ataşehir Belediyesi ve Bisikletliler Derneği“nin ortaklaşa düzenlediği “Atamızın Yolundayız” etkinliği kapsamında onlarca bisikletli Anıtkabir“e gitmek için Ataşehir Belediyesi“nin önünden yola çıktı.

 

Bisikletliler Derneği tarafından 2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen etkinlik bu yıl Ataşehir Belediyesi“nin desteğiyle gerçekleşiyor. İstanbul Ataşehir“den yola çıkan bisikletliler kalplerindeki Atatürk sevgisiyle pedal basacaklar ve dört günde yaklaşık 500 kilometre yol katedecekler.

 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der tarafından Anıtkabir“e uğurlanan bisikletliler, dört gün sürecek yolculuğun ardından 10 Kasım Cumartesi günü saat 15.00“de 81 ilden gelen diğer bisikletliler ile birlikte Aslanlı Yol“dan geçerek Atanın huzurun çıkacak.

 

Anıtkabir ziyaretiyle ilgili bilgi veren Abdullah Der şu açıklamayı yaptı:

 

“Aramızdan ayrılışının 80. yılında Atamızı özlemle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Ataşehir Belediyesi olarak bu anlamlı etkinliğin bir parçası olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağımızın sözünü vermek için yola çıkan bisikletçi kardeşlerimiz şanlı Türk bayrağımızı Atamızın huzuruna koyacaklar. Ataşehir“de Atatürk sevdamız hiç bitmeyecek.”

 

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz da; “Amacımız 1920“lerde Türkiye Cumhuriyeti“nin ne zor koşullarda kurulduğunu hatırlatmak. O günkü şartlarda at sırtında 6-7 günde Ankara“ya gidilebiliyordu. Biz de bugün demir atlarımızla bu yolculuğu tekrarlayarak Atamıza gidiyoruz. Kafilemiz Ataşehir Belediyesi“nin desteğiyle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu illerinden geçerek Anıtkabir“e ulaşacak” dedi.

Son Haberler