BM: Alarm seviyesini kırmızıya çıkardı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yapmış olduğu yeni yıl konuşmasında, dünyayı 2018 senesinde bekleyen tehlikelere karşı uyardı. Guterres, "2018“in ilk gününde, alarm çalıyorum. Dünyamız için alarm seviyesini kırmızıya çıkarıyorum.

BM: Alarm seviyesini kırmızıya çıkardı
Eklenme Tarihi: 2018-01-02 15:25:05

Guterres, BM Genel Sekreterliği görevini üstlendiği 2017 senesinde atıfta bulunarak, geçen sene yapmış olduğu konuşmasında 2017 senesini barış senesi yapma çağrısında bulunmuştu "Maalesef tam tersi oldu. Guterres, 2017 senesinde krizlerin daha çok arttığı ve yeni tehlikeler oluştuğunu söyledi.

Guterres pazar günü yayımlanan yeni yıl konuşmasında yapmış olduğu uyarıyı başta, Soğuk Savaş Dönemi“nden beri hiç olmadığı kadar artan nükleer silah endişesine dayandırdı.

KRİZLERİ VE NEFRETİ ANCAK BERABER YENEBİLİRİZ
 
Uluslararası toplumu birlik olmaya çağıran BM Genel Sekreteri, sorunların ancak birlik olunarak aşılabileceğini bir kez daha söylemiş oldu. 

Guterres, "Krizleri aşabilir, nefreti yenebilir ve ortak değerleri savunabiliriz. Fakat bunu sadece birlikte yapabiliriz.

BM Genel Sekreteri, iklim değişikliğinin etkileri, artan sosyal eşitsizlik ve insan hakları ihlallerine dikkatleri çekerek, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığının artışa geçtiğini belirtti.

Buna karşı ancak birlikte mücadele edebiliriz, geleceğimiz buna bağlı" diyen Antonio Guterres, dünya genelinde devlet ve hükümet başkanlarına da çağrı da bulundu. 

BM Genel Sekreteri, ortak hedeflerle insanlardaki güven duygusunun tekrardan inşa edilmesini istedi.

Kaynak: internethaber

Son Haberler