Başkan Altınok Öz, AYİDER“in Gecesine Katıldı

Başkan Altınok Öz, AYİDER ile ÇEDBİK“İN yeşil dönüşüm için el sıkıştığı sektör buluşmasına katıldı

Başkan Altınok Öz, AYİDER'in Gecesine Katıldı
Eklenme Tarihi: 2016-04-01 14:54:51

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği“nin (AYİDER) Büyük Kulüp“te gerçekleştirdiği “Çağdaş Kent: İstanbul” başlığı altında düzenlenen geceye katıldı.

Kurulduğu günden bu yana İstanbul Anadolu Yakası“nın sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak yapı estetiği, enerji verimliliği ve iş güvenliği konularına yenilikçi bakış açısı katarak, kamu yönetimlerinde inşaat sektörüyle ilgili bürokratik işleyişi daha verimli hale getirmek ve kentin yaşamsal menfaatlerini korumak için çalışmalar yapan AYİDER (Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği), inşaat müteahhitleri, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve inşaat malzemecilerini Büyük Kulüp“te bir araya getirdi. İnşaat müteahhitleri, inşaat malzemecileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin bir araya geldiği “Çağdaş Kent: İstanbul” başlığı altında düzenlenen gecede, hem şehrin mevcut durumu konuşuldu, hem de Türkiye“nin ilk yerli yeşil bina sertifikası Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ÇEDBİK-Konut“un kullanımını desteklemek adına ÇEDBİK ile protokol imzalandı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç Kadıköy Eski Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ve Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Yüksel“in katıldığı gecede konuşan AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Türkiye“de sertifikalı yeşil konut sayısının oranının sadece yüzde 4 olduğu, inşaat müteahhitlerine, geleceğin korunması için büyük görev düştüğünü söyledi. İstanbul“da dönüşüm denilince akla Kartal ve Kadıköy“ün geldiğini ifade eden Tavukçuoğlu, yeşil bina sayısının artması gerektiğini de belirtti. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Selçuk Özdil ise İki güçlü derneğin, Türkiye“nin geleceği için el ele vermesinin çok önemli olduğunu, Türkiye“nin birçok yerinde başlayan dönüşümün, binaların ‘yeşil bina“ olması için tam bir fırsat yarattığını vurguladı.

Konuşmaların ardından ÇEDBİK Başkanı Selçuk Özdil ve AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ile bir protokol imzaladı.

Son Haberler