Beratcan Cinayetinde Kan Donduran İddialar!

Katil zanlısı: Oğlunu ortadan kaldırmamı Türkan (annesi) istedi.

Beratcan Cinayetinde Kan Donduran İddialar!
Eklenme Tarihi: 2016-03-28 14:10:21

İstanbul“da kaybolduktan 15 gün sonra cesedi bulunan Beratcan Karakütük“ün katili olduğu öne sürülen Ersin K., Emniyet“teki beyanında, “Annesiyle beni birlikte görmüş; Oğlunu ortadan kaldırmamı Türkan istedi” dedi. Şüphelinin ifadesi üzerine anne Türkan Karakütük, gözaltına alındı. Ersin K., kan sonduran cinayetle ilgili vahşet anlarını da ifadesinde anlattı.

İlkokul öğrencisi Beratcan Karakütük, 9 Mart“ta Kartal“da ortadan kayboldu. Okul çıkışında kaybolan Beratcan“ın bulunması için İstanbul Emniyeti adeta seferber oldu. Çocuk Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü birçok noktada arama ekibi oluşturdu. Cinayet Masası dedektifleri ailenin ilişkilerini de incelemeye aldı. Yapılan araştırmalarda, Beratcan“ın annesi Türkan Karakütük“ün daha önce çalıştığı işyerindeki Ersin K. ile uzun süredir ilişkisi olduğu belirlendi. Türkan Karakütük“ün ilişkisi olduğu iddia edilen 2 kişiyle birlikte Ersin K. da gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı. Ancak, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ersin K.“yı, mercek altına alındı.

CESEDİ BULUNDU

Dedektifler, küçük çocuğunu bulunması için 180 kameradan alınan görüntüleri inceledi. Görüntülerde Beratcan Karakütük“ün en son  Ersin K.“nın servis aracının yakınlarında görüldüğü belirlendi. Aracın 9 Mart ve sonrasındaki 2 kez Tuzla Orhanlı“daki ormanlık alana gittiği tespit edildi. Ekiplerin, 25 Mart“ta ormanlık bölgede yaptığı aramada; küçük çocuğun cesedi, bir menfez kenarındaki çalılıklar içerisinde bulundu.

İHBAR YAKALATTI

Cesedin bulunmasının ardından ekipler, Ersin K.“yı tekrar gözaltına almak için harekete geçti. Ancak polisin peşinde düştüğünü fark eden Ersin K., kaçarak izini kaybettirdi. Olayın basında yer alması üzerine, Ersin K.“nın fotoğrafını gören birçok kişi Emniyet“e ihbar yağdırdı. İhbarlar Gaziosmanpaşa“da yoğunlaşınca, Ersin K.“nın ilişkileri incelendi. Şüphelinin, Merkez Mahallesi“nde, bir kız arkadaşı olduğu belirlendi. Bunun üzerine, 4 gün önce Asayiş Şube, Çocuk Şube ve ilçe ekipleri ihbarların yoğunlaştığı Merkez Mahallesi, Boztepe Durağı çevresine yönlendirildi. Aranan şüpheliyi önceki gün Göçmenler Sokak“ta gören sivil ekipler hemen harekete geçerek, Ersin K.“yı gözaltına aldı.

ELİNİ AYAĞINI BAĞLADI

Gayrettepe“deki Asayiş Şube Müdürlüğü“ne götürülen Ersin K.“nın ifadesi, olayın nasıl yaşandığını da ortaya çıkardı. İddiaya göre, Ersin K., Beratcan“ı kaçırmak için plan yaptı. Ardından kendi minibüsünü bırakarak kardeşimin servis aracını aldı. Daha sonra marketten bir koli bandı alarak yola çıktı. Bertcan“ın eve gittiği yolda pusu kuran Ersin K., saat 14.30′da küçük çocuğu alarak aracına bindirdi. Küçük Beratcan“a derslerinin nasıl olduğunu sordu. Ardından aracını durdurarak küçük çocuğun elini ve ayaklarını koli bantıyla bağladı. Konuşmasını engellemek için de Beratcan“ın ağzına da bant yapıştırdı.

MÜZİĞİ AÇTI

Vicdansız saldırgan,  küçük çocuğu aracın arka kapısını açarak koltuğun altına koydu. Kutularla da Beratcan“ın görülmesini engelledi. Ersin K., daha sonra ise personel taşıdığı  firmaya giderek yolcuları aldı. Küçük çocuğun sesinin duyulmasını egellemek için de, müziğin sesini açtı.

‘BOĞDUM“

Şüpheli, Emniyet“te Beratcan“ı nasıl öldürdüğünü de anlattı. Ersin K. ifadesinde, ” Yolcuları bırakınca Tuzla“ya gittim. Beratcan“ı, stepnenin üzerine yatırmıştım. Oradan aldığımda, nefes alamadığı için bilinci kaybolmuştu. Ancak bacakları hareket ediyordu. Ölmesi için yaklaşık 15 dakika suda boğdum, ardından oraya attım” diyerek yaşananları dile getirdi.

ANNEYİ SUÇLADI

“Vahşi hisle adam öldürmek” suçuyla işlem yapılan şüpheli ifadesinde ayrıca Beratcan“ın annesini suçladı. Ersin K., “Türkan“la aramızda 6 yıldır ilişki vardı. Oğlu Beratcan, bizi birlikte olurken görmüş. Annesine, ‘Babama söyleyeceğim“ diyerek Türkan“ı tehdit etmiş. Daha sonra annesine şantaj yaparak isteklerde bulunmuş. Taleplerinin sonu gelmeyince, Türkan bana, ‘Artık yaşantımı değiştirmek istiyorum. Onu ortadan kaldır“ diyerek yardım istedi” dedi.

YAKALANDI

Servis şoförünün iddiaları üzerine Türkan Karakütük Karabük“te gözaltına alındı. Türkan Karakütük, Gayrettepe“deki Asayiş Şube Müdürlüğü“ne götürülürken eşi de bilgisine başvurulmak üzere Emniyet“e davet edildi.

‘ÇOCUKLARIM BİLMİYORDU“

Türkan Karakütük ise, “Benim Ersin“le 6 yıldır ilişkim vardı. Kocam bundan şüpheleniyordu. Ama asla çocuklarımın haberi yoktu. Ben Ersin“le konuştum,  onunla ayrılmak istedim. Olay günü saat 10.00′da artık ilişkinin bittiğini söyledim. Bana bunun acısını yaşatacağını söyledi. Sanırım, ayrıldığım için benden intikam almak için bunu yapıyor. Zaten evladımı alarak bana büyük acı yaşattı” dedi.

Son Haberler