Berlin“deki Şok Patlamada “Türk“ İddiası

Almanya“nın başkenti Berlin“de seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlamada, otomobilin şoförü yaşamını yitirdi. Otomobilin bir Türk“e ait olduğu, ancak olaydan önce aracını bir arkadaşına verdiği öne sürüldü.

Berlin'deki Şok Patlamada 'Türk' İddiası
Eklenme Tarihi: 2016-03-15 20:41:02

Almanya“nın başkenti Berlin“de bu sabah patlayan araç büyük korku yarattı. Kentin Charlottenburg semtindeki Bismarck Caddesi“nde seyir halindeyken patlayan aracın terör amaçlı infilak ettirildiğinden şüphelenildi. Aracın büyükelçilikler ve hükümet binalarının bulunduğu semtin istikametinde gitmesi, bu şüpheyi daha da artırdı. Ancak olayı soruşturan polis ve savcılık, terör saldırısı düşüncesiyle hareket etmediklerini açıkladı.

Savcı Martin Steltner “Adam öldürme” olayı üzerinde durduklarını söyledi. Aracın bir Türk kadının üzerine sigortalı, sahibinin ise kadının ağabeyi olduğu öğrenildi. Berlin cinayet masasına çağrılarak ifadesi alınan kadın, ağabeyinin, aracı olaydan önce bir başkasına verdiğini iddia etti.

TÜRK GÖRGÜ TANIĞI

Otomobil patladığında olay yeri yakınında bulunan Yunus Özkan yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Okula gidiyordum. Arabamın içindeydim. Yeşil ışığın yanmasını bekliyordum. Birden büyük bir patlama sesi duydum. Yanımdaki şeritte, iki araba önde çok büyük bir duman çıktı. Araba alev almadı. Sadece büyük bir gürültü ve sis vardı. Patlamanın olduğu arabada ne var ne yok, sisten göremedim. Patlama sesini duyduğumda çok korktum. Aklıma Ankara“daki patlama geldi. Yeşil ışık yanınca hemen devam ettim” dedi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, lüks bir araçtan inen ve doktor olduğu sanılan başka bir sürücü patlamada ölen kişiye ilk müdahaleyi yaptı. Ancak sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

Patlamanın meydana geldiği Charlottenburg semtindeki cadde trafiğe kapatıldı.

Olay yerine cinayet masası ekipleri de gelirken, patlamayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

"EVİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Polis çevrede oturanların evlerinden çıkmaması uyarısında bulundu.

Son Haberler