Çağın sorunu: Dikkat Dağınıklığı

Dikkat dağınıklığı sadece çocukların değil aynı zamanda yetişkin insanların da kabusu olmaya devam ediyor.

Çağın sorunu: Dikkat Dağınıklığı
Eklenme Tarihi: 2017-09-26 20:43:13

Dikkat dağınıklığı nedir? Sorusunun cevabını bilmek tanı koyma açısından büyük bir öneme sahip. Fiilen ya da zihnen bir işle meşgul olma anında dikkati toplayıp işe tam olarak konsantre olamama durumuna verilen isim olan dikkat dağınıklığı, günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen unsurların başında yer alıyor. Dikkat dağınıklığı nasıl giderilir sorusundan önce sorulması gereken ilk soru dikkat dağınıklığı belirtileri olmalıdır. Mevcut durumunuzda ciddi bir dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorsanız bu belirtiler ile karşılaştırıp ona uygun bir çözüm yolu gerçekleştirebilirsiniz.

DİKKAT DAĞINIKLIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Dikkat dağınıklığı olan kişiler her konuda değil fakat belirli konularda bu sıkıntı ile karşılaşabilirler. Çocuklarda dikkat dağınıklığı yetişkinlerde dikkat dağınıklığı ile benzerlik gösteriyor olsa da sorumluluklar itibarı ile farklılıklarda içermektedir. Çocuklarda dikkat dağınıklığı belirtileri derslerinden ötürü anlaşılabilirken yetişkinlerde bu durum çok daha farklı şekillerde ortaya çıkabilir.

• Çocuklarda dikkat dağınıklığı belirtileri bazı derslere kolay konsantre olabilirken bazı derslerde konsantrasyon problemleri yaşamaları ile anlaşılabilir. Çocukların dikkat dağınıklığı yaşadığı dersler genel olarak ilgi duymadıkları ve sevmedikleri derslerden ibaret olur.

• İlk kez karşılaşılan bir insanın adını ve simasını unutma ve ardından yakın zamanda karşılaşıldığında o insana dair hiçbir şeyin hatırlanamaması dikkat dağınıklığı belirtileri arasında yer almaktadır.

• Herhangi bir işle meşgulken önemsiz bir uyaranın sizin dikkatinizi kolayca dağıtıyor oluşu yine aynı şekilde dikkat dağınıklığı belirtileri arasında yer almaktadır.

• Sınavlarda basit hatalar yapmak ve buna benzer durumların sıkça tekrarlanıyor oluşu dikkat dağınıklığı belirtileri arasındadır.

• Bir kitabı okurken ya da bir şey dinlerken anlayamamak ve aynı yeri sürekli olarak tekrar etmek zorunda kalıyorsanız dikkat dağınıklığı ile karşı karşıyasınız demektir.

Son Haberler