Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı

Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemeleri 2 kasım tarihinde başladı.

Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı
Eklenme Tarihi: 2015-11-08 00:03:44

 

Yapılar için uygulanan ödemelerden biri de Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri. 2 kasım tarihinde başlayan ödemelerle ilgili bilmeniz gerekenler:
Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmetleri için ödeniyor. Ödemeleri iki taksit şeklinde olan verginin ilk taksit ödemeleri 2015“in mart-nisan-mayıs ayında yapılmıştı. 2. taksit ödemeleri ise 2 kasım tarihinde başladı.

ÖDEMELERİ KİRACILAR YAPIYOR

Çevre Temizlik Vergisi“nde mal sahibi sorumlu sayılmıyor. Kullanıcı kimse ödemeyi o yapıyor. Yani Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde eğer taşınmaz içinde kiracı varsa vergiden kiracı sorumlu tutuluyor.

FATURALARA YANSIYACAK

Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri 2 şekilde ve 2 taksit halinde gerçekleştiriliyor. Konutlarda su faturalarına yansıyan vergi, işyeri ve diğer yapılarda ise belediyeye ödeniyor.

MUAFİYET İÇİN BELEDİYEYE BİLDİRMEK GEREKLİ

Çevre Temizlik Vergisi boş bulunan hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için ödenmiyor. * Bu tip durumlarda belediyeye de bildirmek gerekiyor.

KONUTLARDA ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak hesaplama yapılıyor. Büyükşehir belediyelerinde metreküp başına 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş uygulanıyor. Belediyenin çevre temizlik hizmetinden yararlanan ancak su ihtiyacını belediye kapsamı dışında karşılayan konutlarda vergi yer alan ilgili tarifelerin 7. grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk edilir.

Son Haberler