Dostlarımız Rengarenk Evlerine Kavuşacak

Maltepe Belediyesi, yaklaşan kış şartlarını düşünerek sokaktaki dostlarını unutmadı. Sokak hayvanları için 60 tane kedi ve köpek kulübesi hazırlayan belediye ekipleri, bu kulübeleri, parklara ve ormanlık alanlara yerleştirecek.

Dostlarımız Rengarenk Evlerine Kavuşacak
Eklenme Tarihi: 2015-12-25 23:32:40

Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşan kış şartlarına yönelik olarak, sokak hayvanları için 60 tane kedi ve köpek kulübesi hazırlandı. 3 kişilik bir ekip tarafından 20 gün içerisinde hazırlanan kedi kulübeleri, aynı anda 5 kedi, köpek kulübeleriyse aynı anda 2 köpek kalabilecek şekilde tasarlandı. OSB adı verilen dayanıklı yapı malzemesi ve “shingle” tipi çatı sistemiyle donatılan kulübeler, su geçirmeyecek biçimde dizayn edildi. Özellikle ilçede hayvan popülasyonunun yoğunlaştığı ormanlık alanlara ve parklara dağıtımı yapılacak kulübelerin bir kısmı, hayvan severlere de verilecek.

“DOSTLARIMIZ KORUMA ALTINDA”

Sarı, yeşil, mavi, pembe gibi renklerle boyanan köpek kulübeleriyle ilgili bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hayvan sever vatandaşlarımızdan, göreve geldiğim günden bu yana kedi ve köpek kulübeleriyle ilgili yoğun talep geliyordu. Bu taleplere belediye olarak sırtımızı dönmedik ve ekiplerime bu noktada çalışma yapmaları için talimat verdim. Şu an 60 tane kedi ve köpek kulübemiz hazır. Bunların ilk etapta dağıtımını bizler yapacağız. Sonra elbette ki bu kulübelerin yeterli gelmeyeceğini, bunun bir ilk adım olacağının bilincinde olarak, hayvan sever dostlarımızla el ele vererek, ilçemizdeki dostlarımızı koruma altına alacağız” dedi. Öte yandan ilçe genelinde, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için 384 adet hayvan suluğu montajı da yapıldı. 

Son Haberler