Ermenistan Ordusu, Azerbaycan“da Sivilleri Vurdu!

Gerilim tırmanıyor... Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bir Azerbaycanlı hayatını kaybetti. Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle 3 Ermeni askeri öldürüldü. Rusya lideri Putin, iki ülkeye itidal çağrısında bulun

Ermenistan Ordusu, Azerbaycan'da Sivilleri Vurdu!
Eklenme Tarihi: 2016-04-02 17:52:10

 

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı, evine top mermisi isabet eden bir kişi hayatını kaybetti.

id="inread" ="margin: 0px; padding: 0px; overflow: hidden; color: rgb(0, 0, 0); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px;">Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı bildirildi.

Ermenistan ordusunun askeri mevzilerin yanı sıra cephe hattına yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerini de ateşe tuttuğu, Azerbaycan ordusunun da  ateşle karşılık verdiği belirtildi.

Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde  şiddetli çatışmaların yaşandığı, olaylarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği  kaydedildi.

Öte yandan Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre, Terter ilinin  Karağacı köyünde bir eve Ermeni güçlerinin attığı top mermisi isabet etti. Evde  bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

3 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle sabah saatlerinden itibaren çatışmaların yaşandığı bölgede 3 Ermeni askerin öldürüldüğü bildirildi.

PUTİN“DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Ermenistan ve Azerbaycan“a itidal çağrısında bulunup, her iki taraftan da ‘bir an önce“ ateşkese gitmelerinin istedi. Putin“in mesajını ileten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus liderin şiddet olaylarının yenilenmesi nedeniyle ‘derin bir kaygı“ duyduğunu da aktardı.

Karabağ, Ermenistan ve Azerbaycan arasında onyıllardır tartışma konusu. Karabağ“ın 1991“de bağımsızlığını ilan etmesi ardından bölgede üç yıllık bir savaş yaşanmıştı. Rusya“nın arabuluculuğunda Ermenistan ve Azerbaycan arasında 1994“te ateşkes anlaşmasına varıldı ancak bölgede gerilim dönem dönem yeniden tırmanıyor.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Interfax“a yaptığı açıklamada, Karabağ“daki gerilimi ‘yakından“ izlediklerini söyledi.

Son Haberler