GÖKYÜZÜNÜ TÜRK BAYRAKLARI SÜSLEYECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yılı kutlamalarına coşku ve anlam katmak için ‘’Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali’’ düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında gerçekleşecek olan Uçurtma Festivali'nde havalandırılac

GÖKYÜZÜNÜ TÜRK BAYRAKLARI SÜSLEYECEK
Eklenme Tarihi: 2018-10-26 16:41:30

Cumhuriyetin ilanının 95. yılı kutlamaları kapsamında, 24  Ekim günü Sekapark“taki Uçurtma Tepesi“nde düzenlenecek olan  festivalde birbirinden ilginç ve farklı uçurtmalar gökyüzüyle buluşacak. Festivalde katılımcılara Türk bayrağı tasarımlı uçurtmalar dağıtılırken, etkinliklerde gösteri yapacak olan İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı ve Türk Uçurtma Takımı Kaptanı Mehmet Naci Aköz ve ekibi, dünyanın en büyük beşinci bayrak uçurtması olan 60 metrekarelik Türk bayrağı uçurtmayı havalandıracak.

Aköz ve ekibinin gösterisi bununla da sınırlı kalmayacak. Türk Uçurtma Takımı, daha önceki ulusal ve uluslar arası festivallerde uçurduğu, Türk bayrağı tasarımlı, birbirine bağlı uçurtmalardan oluşan uçurtma zincirini bu festivalde de gökyüzüyle buluşturacak.

Festivalin Cumhuriyet“in 95. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirildiğini hatırlatan Aköz; " Biz de bu anlamlı güne Türk bayrağı uçurtmalarımızla katkıda bulunacağız. Bu yıl cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyoruz. Bu nedenle birbirine bağlı 95 Türk bayrağı uçurtmadan zincir oluşturup havalandıracağız. Ortaya muhteşem bir manzara çıkacak. Biz de cumhuriyetimizin kuruluşunu uçurtmalarımızla kutlamış olacağız" dedi.

Uçurtma festivalinin çok ilginç ve görkemli etkinliklere sahne olacağını ve gökyüzünde adeta görsel bir şölen yaşanacağını ifade eden İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı ve Türk Uçurtma Takımı Kaptanı Mehmet Naci Aköz, herkesi festivale davet etti.

Son Haberler