Güven ALBAYRAK ŞİDETLE TAVSİYE EDİYOR...

Güven Albayrak Şi̇detle Tavsi̇ye Edi̇yor...

Güven ALBAYRAK ŞİDETLE TAVSİYE EDİYOR...
Eklenme Tarihi: 2022-01-23 00:02:31

Bizim yaka köşe  yazarı sayın Güven ALBAYRAK yazar Hatice DÖKMEN“in yazdığı KUM GİBİ isimli kitabını  okuduğunu ve çok etkilendiğini belirterek Bizim Yaka okuyucularına tavsiye ederek duygularını şu şekilde dillendirdi

“Tanışmaktan onur duyduğum, değerli dostum: Hatice Dökmen“ in Kum Gibi romanın okumasını bitirdim. Etkilendiğim romanı anlatmak benim için hiçte kolay değil, hele de yazarını tanıyorsam.

Romanı okumaya başladığımda beğeneceğim, birçok cümlelerin altını çizerek okuyacağımı düşünmemiştim.

İkonik bir yazı kaleme almış değerli dostum. Doğu-Batı ekseninde insanların kafasında oluşturduğu dünya bakış açısını anlatıyor. Doğu İnsanın ya dağda öldüğü ya askerde öldüğü tek çaresinin gurbette çalışmak olduğu gerçeğini anlatıyor. Batı insanını hedefi ise kentlere kaçışı kurtuluş görmesi. Yaşadıkları sorunsalın içinde bir aşk yaşanması gerçekçi ve yalın anlatılması harikaydı.

Yöresel jargonu çok iyi kullanan yazar, etnik gelenek ve görenekleri çok iyi yansıtmış. Erkekler alınmasın ama kadınlar duygudaşlık kurmaları güçlendiği için duyguları daha gerçekçi anlatıyor. Hatice Dökmen, her türlü duyguyu ifade etme özgürlüğünü oto sansür yaparak kısıtlamamış. Her ne kadar evrensel dilden uzaklaşsa da, bir o adar da kullandığı dil yöresel jargonu çok iyi kaleme almış. Türk Edebiyatına güzel bir eser kazandırmış.

Her ne kadar ‘“ ben öyle düşünmüyorum““ desek de hepimiz bazen şekilci olabiliyor, kafamızdaki kalıplara göre yargılıyor ya da karar veriyoruz. Bilgiçlik taslamayan, insani mesajlar veren, gündelik sorunlarımıza çözümler üreten Kum gibi romanını ben sevdim.

Pes etmeyen, bedelini ödeyen insanların verdiği mücadeleye tanık olacak, okuyucu. İyi okumalar dileğiyle. “

Son Haberler