İlgezdi: “Ülkemin bütün dağlarında çiçekler açacak“

Battal İlgezdi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle CHP Ataşehir Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinliğe katıldı .

İlgezdi: 'Ülkemin bütün dağlarında çiçekler açacak'
Eklenme Tarihi: 2019-02-15 00:15:22

 Etkinlikte bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP“nin 31 Mart“taki yerel seçimde adayı Battal İlgezdi, “Cumhuriyeti biz kurduk demek yanlıştır, Cumhuriyeti bütün milletimizin her ferdi kurdu; İzmir“in dağlarında çiçekler açar  diye marş söylemek yerine ülkemizin bütün dağlarında çiçeklerin açmasını dilemek gerekir” dedi. İlgezdi, böylesi bir birlikteliğe ulaşılabilirse başedilemeyecek hiçbir sorunun olmadığını ifade etti.

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle CHP Ataşehir Kadın Kolları  Üst Bostancı“da bir otelde Ataşehir“in her mahallesinden çağrılan 300“e yakın kadının katıldığı bir sabah kahvaltısı düzenledi. Etkinliğe CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi,  Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Der, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu,  CHP 

İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan“ın  yanı sıra 300“ü aşkın Ataşehirli kadın katıldı.

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ardıbatan, ülkede ve ailede karşılaşılan sorunların aşılabilmesi için kadınların daha sıkı kenetlenmesi gerektiğini, kadınların gücünün birlikteliği ve özgür iradeleriyle ayakta durulabileceğini vurguladı.

Etkinliğe katılan bütün kadınlarla tek tek selamlaşan ve tokalaşan Battal İlgezdi de konuşmasında  “soyun babadan değil, anneden geldiğini” ifade ettikten sonra “bugün varlığımızı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve onların kurduğu Cumhuriyet“e borçluyuz” dedi. İlgezdi sözlerini şöyle sürdürd: “Mustafa Kemal Atatürk“ün varlığı sayesinde buradayız. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk7ün kurduğu Cumhuriyet olmasaydı, bugün bu salonda hiç birimizin olma şansı yoktu. Onun için Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet borcumuz var.  Kurdukları Cumhuriyeti kadınlara emanet ettiler. Onu korumak ve kollamak en büyük görevimiz.”

 

lgezdi, CHP“lilerin “Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız” demek gibi bir alışkanlıkları olduğunu, böyle söylemenin yanlış olacağını düşündüğünü dile getirerek şöyle dedi: “Cumhuriyeti siyasi görüşü, inancı ve dini farketmeksizin hep beraber kurduk. Hep beraber yaşatacağız. Bir diğer husus da ‘İzmir“in dağlarında çiçekler açar.“ Hayır! Türkiye“nin bütün dağlarında çiçekler açıyor. Hakkâri“sinde, Ordu“sunda, Trabzon“unda ve Edirne“sinde. Bu anlamda çiçeklerin hepsine sahip çıkacağız. Asla CHP olarak hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. İnsanları ırkından, mezhebinden, giyiminden dolayı  ayrıştırmayacağız. Bizim en büyük özelliğimiz hep beraber yaşayacağız, hep beraber Cumhuriyete sahip çıkacağız.”

İlgezdi, türban konusunun 12 Eylül“den sonra sorun yapıldığını, “Cumhuriyetin en büyük  özelliğinin birlikte yaşamak, özgürce yaşamak, birbirine saygı göstermek olduğunu” vurgulayarak şöyle dedi: “Toplumun en büyük ihtiyacı sevgi ve saygıdır. Bu anlamda siz hanımefendilere çok önemli görevler düşüyor. Onlar kin beslemiyor, onların kalbi,yüreği büyük. Sevgi dolu. Bu güzel günde hepinizin sevgililer gününü kutluyorum.”

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle CHP Ataşehir Kadın Kolları“nın  Üst Bostancı“da bir otelde Ataşehir“in her mahallesinden çağrılan 300“ü aşkın kadının katıldığı  sabah kahvaltısı etkinliği  THM sanatçısı Mübeccel Özdil“in konseriyle sona erdi.

Son Haberler