KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİ, MİNİKLERE MÜZE KÜLTÜRÜNÜ AŞILIYOR

Türkiye’nin; bünyesinde en fazla kreş barındıran belediye müdürlüğü olmasının yanı sıra çocukları; bilim, sanat, kültür, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında yetiştiren Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, vermiş olduğu eğitim kalitesi ve çalışmalarl

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİ, MİNİKLERE MÜZE KÜLTÜRÜNÜ AŞILIYOR
Eklenme Tarihi: 2019-05-24 23:38:20
> >

çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Öğrencilerine müze kültürünü benimsetme ve yaşatma hedefi ile Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrenciler için Pera Müzesi“ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

 

Beyoğlu“nda bulunan Pera Müzesi“ni ziyaret eden öğrencilere, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Nazlı Enif Dipşar ve kreş öğretmenleri refakat etti. 6 yaş grubu öğrencilerin katıldığı gezide rehber eşliğinde müzeyi gezen çocuklar, ilk olarak “Kahve Molası” sergisini inceleme fırsatı yakaladı. Öğrendikleri ile ilgili rehberleri soru yağmuruna tutan miniklerin, müze gezisi sırasında Osman Hamdi Bey“in dünyaca ünlü sanat eseri ‘Kaplumbağa Terbiyecisi“ tablosunu ilgi odağı oldu.

 

Çocuklar daha sonra Kil Atölyesi“ne katıldı. Atölye çalışması sırasında minikler; temel seramik yöntemlerini öğrenerek, kil ve yardımcı seramik malzemelerini kullanmayı deneyimledi.  Gün boyunca zamanlarını eğlenerek ve aynı zamanda kültürel aktivitelerde bulunarak geçiren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

>...
Son Haberler