KARTAL BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN AYI İNANÇ TURLARI BAŞLADI

Kartal Belediyesi’nin, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ücretsiz inanç turları başladı. İstanbul’un önemli inanç merkezlerine düzenlenen cami ve türbe gezileri için düzenlenen etkinliğe Kartallı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

KARTAL BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN AYI İNANÇ TURLARI BAŞLADI
Eklenme Tarihi: 2019-05-13 21:17:33

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında yapılan ücretsiz cami ve türbe gezilerinin ilk misafirleri, Yakacık Yeni Mahalle sakinleri oldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü“nün düzenlediği tur kapsamında mahalle sakinleri, bağlı bulundukları mahalle muhtarlığının önünden, Kartal Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla alındı. Sabah erken saatlerde başlayan tura mahalleliyi; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar ve birim müdürleri uğurladı.

 

Kartal“dan başlayan turun ilk durağı, Fatih“te bulunan Hırka-i Şerif Camii oldu. Ramazan Ayı“nın ilk Cuma günü ziyarete açılan ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide, yaklaşık 2 saat kalarak ibadet eden mahalle sakinleri, daha sonra Eyüp“te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ve Camii“ni ziyaret etti. Eyüp Sultan“da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret eden vatandaşlara, ziyaret edilen mekânlara ilişkin bilgiler veren tur rehberi de eşlik etti. İnanç Turu“nun son durağı ise Anadolu Kavağı“nda bulunan Hz. Yuşa Türbesi oldu Burada Hz. Yuşa“nın Türbesi“ni ziyaret ederek dua eden vatandaşlar, daha sonra Kartal Belediyesi otobüsleri ile Yakacık Yeni Mahalle Muhtarlığına döndü.

 

Rehberler eşliğinde gezilen kutsal mekânların özelliklerinin ve hikâyelerinin de anlattığı inanç turlarında vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı. İstanbul“un önemli ibadet merkezlerini ziyaret etme olanağı bulduklarını belirten vatandaşlar, mutluluklarını ifade etti. Ramazan Ayı“nın manevi atmosferi içinde yapılan bu geziye katılmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydeden vatandaşlar, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel“e teşekkür etti. Ramazan boyunca düzenlenecek inanç turları kapsamında Kartal“ın diğer mahallelerinde oturan vatandaşlar için de Kartal Belediyesi turlar düzenlenmeye devam edecek. 

 

Son Haberler