KARTAL’DA DÜZENLENEN YELKEN YARIŞLARININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Kartal’da gerçekleştirilen; İstanbul Laser İl Şampiyonası, Deniz Ticaret Odası Kupası ve Kartal Belediye Başkanlığı Kupası Yelken Yarışmaları’nda dereceye giren sporcular, ödüllerini düzenlenen kupa t

KARTAL’DA DÜZENLENEN YELKEN YARIŞLARININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Eklenme Tarihi: 2019-07-02 19:29:34

Kartal“da bulunan Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü“nde gerçekleştirilen kupa törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda sporcu ile birlikte sporcuların aileleri katıldı.

 

29-30 Haziran tarihleri arasında 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen; İstanbul Laser İl Şampiyonası, Deniz Ticaret Odası Kupası ve Kartal Belediye Başkanlığı Kupası Yelken Yarışmaları“na 7 ayrı kulüpten 48 yelken sporcusu katıldı. Kıyasıya geçen yarışmalar sonucunda dereceye giren genç sporcular, kupa ve madalyalarını düzenlenen ödül töreninde aldı.

 

“Bağımsızlığa Atılmış En Büyük Adımlardan Birisi”

 

Ödül töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı“nızı kutluyorum. 1 Temmuz 1926“da Kabotaj Kanunu“nun kabulünden sonra Türk bayrağı ile kendi karasularımıza hâkim olduk ve denizlerimiz özgürleşti. Bu anlamda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı“nı, Cumhuriyet“in büyük bir kazanımı olarak görüyorum. Bağımsızlığa atılmış en büyük adımlardan birisi… “ dedi.

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarının yelken şampiyonası ile taçlandırıldığını ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, “Yelken sporunun önemine de değinmemiz gerekirse; genç arkadaşlarımın karar verme yeteneklerinden tutun da, bu spor sayesinde yeni sorumluluklar almalarının onların gelişim süreçlerine çok olumlu katkılar sağladığına inanıyorum. Sporcularımız arasında çok minik sporcular olduğunu da görüyorum. Bu da geleceğe yönelik umut veriyor.” dedi.

 

“Su Sporlarına da Gereken Önemi Vermek İsteyen Bir Anlayışa Sahibiz”

 

Sporun sadece futbol ve basketboldan ibaret olmadığını belirten Başkan Gökhan Yüksel, “Kano, kürek ve yelken kısacası su sporlarına da gereken önemi vermek isteyen bir anlayışa sahibiz. Bu anlamda yakın dönemde su sporları iskelemiz de hayata geçtiğinde daha çok sporcu ile birlikte su sporlarına eğilmek istiyoruz. Burada tabii ki paydaşımız olan kulüp yöneticilerine, emeği geçen hem arkadaşlarıma hem sporculara hem de federasyondan yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Yaşasın spor diyorum. Gençleri spor ile yetiştirip hayata kazandırmak, Atatürk ilke ve inkılaplarına doğru koşturmak, en büyük arzumuz ve isteğimiz olacak.” diye konuştu.

 

İstanbul Laser İl Şampiyonası, Deniz Ticaret Odası Kupası ve Kartal Belediye Başkanlığı Kupası Yelken Yarışmaları“nda dereceye giren sporculara ödülleri Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninin sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Haberler