KARTAL’DA NOSTALJİK SİNEMA GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi’nin Kartal Meydanı’nda Ramazan dolayısıyla düzenlediği ‘Nostaljik Sinema Günleri’ kapsamında oluşturulan Açık Hava Sineması, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

KARTAL’DA NOSTALJİK SİNEMA GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Eklenme Tarihi: 2019-05-27 22:22:24

Pazar günü gerçekleşen gösterime ise Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver de katılarak ‘Vizontele“ filmini vatandaşlarla birlikte izledi.

 

Renkli lambalar, tahta sandalyeler, çekirdek, gazoz, patlamış mısır ve açık hava ile geçmişin en önemli nostaljilerinden biri olan açık hava sineması, Kartal“da tekrar hayat buldu. Ramazan dolaysıyla Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sinema gösterimlerinde 25 Mayıs Cumartesi günü ‘Züğürt Ağa“ filmi, 26 Mayıs Pazar günü ise “Vizontele” filmi izleyici ile buluştu. Kartal Meydanı“na kurulan yazlık sinemada filmleri izleyeme gelen vatandaşlara Kartal Belediyesi; patlamış mısır, çekirdek ve gazoz ikramında bulundu. Cumartesi günü gerçekleşen gösterimde Yavuz Turgul“un yönettiği ve Şener Şen“in efsane oyunculuğu ile hatırlanan Züğürt Ağa filmi gösterildi. Topraklarını kuraklık yüzünden satmak zorunda kalarak kente göç etmek zorunda kalan bir ağanın yaşadıklarını komedi ve dram unsurları ile birlikte anlatan film, bir kez daha seyircinin beğenisini kazandı. Pazar günü yapılan gösterimde ise Yılmaz Erdoğan“ın hem yönettiği hem de başrollerini Altan Erkekli ve Demet Akbağ ile paylaştığı Vizontele adlı film gösterildi. Televizyonun ilk kez halk ile buluştuğu dönemde bir Anadolu kentinde yaşananların bazen komik bazen de hüzünlü bir dille anlatıldığı filmi izleyenler arasında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yer aldı. CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ile birlikte filmi patlamış mısır yiyerek izleyen Başkan Gökhan Yüksel“e Kartallı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Son Haberler