Kayıp Beratcan“ın Cesedi Bulundu

15 gündür kayıp olan Beratcan“ın cesedi Tuzla“da bir ormanlık alanda bulundu.

Kayıp Beratcan'ın Cesedi Bulundu
Eklenme Tarihi: 2016-03-23 22:58:35

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, 15 gündür kayıp olan minik Beratcan Karakütük ile ilgili yeni bir ihbarı değerlendirdi. Ekipler, minik çocuğun cesedini Tuzla“da Tepeören“de ormanlık alanda buldu. Beratcan“ın cesedi ilk incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu“na kaldırıldı.

BERATCAN“IN ÖLÜMÜNDE “CİNAYET“ ŞÜPHESİ

Kartal“da 15 gün önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra Tuzla“da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük“ü öldürdüğü şüphesiyle bir servis şoförünün polis tarafından arandığı belirtildi. Beratcan“ın cesedinin, şüphelinin aracındaki GPS ve kullandığı cep telefonu baz sinyallerinin takip edilerek bulunduğu öğrenildi. Polis şimdi şüpheliyi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
İlkokul öğrencisi Beratcan Karakütük“ün kaybolmasının ardından ailesi ve polisin yanı sıra vatandaşlar da seferber olmuştu. Olayla ilgili yapılan her türlü ihbar değerlendirilirken, çevrede yapılan özel eğitimli polis köpeğinin de katıldığı çalışmalarda bugüne kadar bir sonuç alınamamıştı. Olayla ilgili Çocuk Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen soruşturmada bugün öğlen saatlerinde talihsiz çocuğun cesedine ulaşıldı. Ceset Tuzla“da Tepeören“de ormanlık alanda bir su kanalının içinde bulundu.

KESİN ÖLÜM SEBEBİ ADLİ TIP“TA BELİRLENECEK

Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede talihsiz Beratcan“ın boğularak öldürülmüş olma ihtimali ağırlık kazanırken, Beratcan“ın kesin ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu“nda yapılacak incelemede belirlenecek.

CESET, ŞÜPHELİNİN TELEFON VE GSP SİNYALLERİ TAKİP EDİLEREK BULUNDU 

Öte yandan polisin Beratcan“ın cesedine, olayın bir numaralı şüphelisi olan servis şoförünün cep telefonu baz sinyalleri ve aracındaki GPS bilgilerini kullanarak ulaştığı öğrenildi. Aileyi de tanıdığı belirtilen servis şoförünün olay günü, Beratcan“ın kaybolduğu yerde olduğu belirtildi. Polisin sinyal bilgilerine takip edip şüphelinin aracıyla geçtiği her yerde yoğun bir şekilde aramaya yaparak cesede ulaştığı bildirildi.

HER YERDE ARANIYOR

Cinayet Büro Amirliği“ne bağlı ekiplerin ortadan kaybolan servis şoförünü yakalamak için operasyonları sürdüğü öğrenildi. Olayın üzerindeki esrar perdesini şüphelinin vereceği ifadenin aydınlatacağı belirtildi.

15 GÜNDÜR ARANIYORDU

15 gün önce kaybolan ilkokul öğrencisi Beratcan Karatürk için ailesi ve polisin yanı sıra vatandaşlar da seferber olmuştu. Beratcan için kayıp olduğu 15 gün içinde polise ihbar yağmıştı ancak sonuca ulaşılamamıştı. Kartal“da oturan Beratcan“ın cansız bedeni ise Tuzla“da bulundu. Beratcan“ın dayısı "Evladımızın yaşadığından ümitliyiz. Her ihtimali değerlendirmek istiyoruz. Belediye ekipleri ile birlikte giremediğimiz yerlere girip arama yapmak istiyoruz" diye konuştu.

BERATCAN“IN BABA EVİNDE YAS HAKİM

Acı haberi alan yakınları ve komşuları Beratcan“ın ailesinin evinin önüne akın etti. Tuzla Orhanlı Tepeüstü Mahallesinde ormanlık alandaki su kanalında saat 12.00 sıralarında bir çocuğa ait ceset bulundu. Polis cesedin 15 gün önce Kartal“da okul çıkışında kaybolan 10 yaşındaki Beratcan“a ait olabileceği ihtimali üzerine, durumu çocuğun ailesine bildirdi. Ailenin teşhisiyle de cesedin Beratcan Karakütük“e ait olduğu belirlendi. 

CENAZE ADLİ TIP“TA

Beratcan“ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

BABA TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Beratcan Karakütük“ün ölüm haberini alan yakınları ve komşuları Beratcan“ın ailesinin evine geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen baba Ergün Karakütük evin önünde taziyeleri kabul etti. Komşular Beratcan“ın ölümünden sorumlu olanlara tepki gösterdi.

KARABÜK“TE TOPRAĞA VERİLECEK

Beratcan“ın cenazesinin yarın sabah Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak önce Kartal“daki evinin önüne getirileceği, buradan da memleketi Karabük“e götürülerek ikindi vakti toprağa verileceği öğrenildi.

Son Haberler