MARMARA FLÜT ORKESTRASI, KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Nisan ayı etkinlikleri kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Marmara Flüt Orkestrası, muhteşem bir konser verdi.

MARMARA FLÜT ORKESTRASI, KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Eklenme Tarihi: 2019-04-29 20:27:33
> >

Pikolo, Soprano, Alto, Tenor, Bas, Kontrbas gibi farkı türleri olan flütlerin bir araya gelerek oluşturduğu orkestranın Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi“ndeki konserine Kartallılar, yoğun ilgi gösterdi. Klasik müzik, caz ve halk müziği ezgilerini yorumlayan orkestrayı katılımcılar, ayakta alkışladı. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına, orkestra üyeleri ve Prof. Dr. Ece Karşal“a Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Yücel tarafından çiçek takdim edildi. Konsere gelen vatandaşlar sokak hayvanlarını da unutmayarak, 1 kilogramlık mama bağışında bulundu.

 

 

Marmara Flüt Orkestrası hakkında

 

Marmara Flüt Orkestrası 2015 yılında Flüt Sanatçısı ve Eğitimcisi Prof. Dr. Ece Karşal tarafından kurulmuş, 2015“in Kasım ayında orkestra çalışmalarına başlamıştır. Türkiye“nin, flüt ailesinin tüm üyelerini barındıran İlk Orkestrası olan Marmara Flüt Orkestrasında yaşları 10 ila 45 arasında değişen; profesyonel flüt sanatçıları, öğretmenler, ileri düzeyde flüt çalabilen amatör flütistler; ilk, orta, lise ve üniversite düzeyinde olmak üzere, farklı eğitim seviyelerinde branşı flüt olan seçilmiş müzik öğrencileri yer almaktadır.

 

Marmara Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden orkestranın, Türk Bestecilerini eserlerini seslendirmek ve tanıtmak hedeflerinden biridir. Uluslararası birçok festivalde Türkiye“yi temsil eden orkestra, 2018 yılında Bulgaristan“da gerçekleştirilmiş olan Uluslar Arası Gençlik Festivalinde ülkemizi temsil ederek, ‘“Klasik Müzik Orkestraları““ kategorisinde 1. lik ve ‘“En Profesyonel Grup““ ödüllerinin sahibi olmuştur.

>...
Son Haberler