MELET IRMAĞINDA HES TEPKİSİ

Melet Irmağinda Hes Tepki̇si̇

MELET IRMAĞINDA HES TEPKİSİ
Eklenme Tarihi: 2020-01-29 02:38:07

Ordu mesudiye/ Sivas Koyulhisar Sisorta bölgesinde Melet Irmağı üzerinde yapılmak istenen HES projesi için yapılan “halkı bilgilendirme toplantısıni firma yetkilileri bilinçli olarak kış ayında yapmak istemeleri Melet vadisi sakinlerinden çok tepki çakti.

MELET  VADİSİNDE HES İSTEMİYORUZ


Çevre köyleri bir çatı altında toprlayan Ziya Çağlayan ve bölgenin dernek başkanları girişimiyle Melet çevre köylerinden 1000 kadar imza toplanarak  dilekçeleri Sivas ve Ordu çevre şehircilik müdürlüğüne götürmelei için çevre köyleri MELET vadisi başkanı m,mar Merdan Özer“in görevlendirdiği yurtaşlar dilekçeleri teslim ettiler.

Şuan MELET irmagı üzerinde 4 HES proje aşamasında.
Eğer durdulamazsa MELET ırmagı üzerinde 13 HES olacak.
Mesudiye ve Sisorta bölgesi tüm özelliklerini kaybedecek.Alabalı,sazağan gibi balık türleri yumurtlama alanları yok olacak.Çevre köylerde sulama sıkıntıları şimdiden köy halkını tedirgin etmeye başladı.

ATA YURDUMUZA DOKUNMAYIN


Ata yadıüarı topraklarını HES projesi yüzünden kaybetmek istemeyen MELET ırmağı çevre kölerde yaşayan yurttaşlar Devletten  bölgenin korunmasını ve Ata topraklarımıza HES santıreli istemiyoruz diyerek seslerini yetkililere duyurmaya kararlılar

Son Haberler