Malezya ABD’ye karşı kesin tavrını koydu ve…

ABD“nin Kudüs kararına sert tepki veren Müslüman ülkelerden biri olan Malezya, bu sefer de ABD“ye rest çekti. 

Malezya ABD’ye karşı kesin tavrını koydu ve…
Eklenme Tarihi: 2017-12-27 01:51:24

Malezya Maliye Bakan Yardımcısı Osman Aziz, Malezya“nın ekonomik olarak etkilenecek olsa bile Müslümanların haklarını savunmaktan hiç bir zaman korkmadığını söyledi.

ASLA SESSİZ KALAMAYIZ

Aziz, ABD“nin Kudüs“ü "İsrail“in başkenti" olarak tanıma kararı hakkında, “Biz İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) toplantılarında bu karara karşı itirazımızı gösterdik. Kudüs, biz Müslümanların en önem verdiği mekanlardan biridir. Bu sebeple Müslümanlar olarak bu duruma sessiz kalamayız.

Müslüman ülkeler birbirlerine karşı silah kullanıyor, İsrail“i ise sadece kınamakla yetiniyor. İstanbul“da toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi“nde, Kudüs konusunda güçlü karar çıkması bekleniyor. 

Müslüman liderler, kınama mesajlarının ötesine geçip, ABD“yi provokatif Kudüs kararından vazgeçirecek, Filistin topraklarını işgal edip, Filistinlileri acımasızca katleden İsrail“i cezalandıracak adımlar atacak.

KESİNLİKLE KORKMUYORUZ

ABD Başkanı Donald Trump“ın Filistin“i destekleyen ülkelere finansal tehditlerini söyleyen Aziz, Malezya ekonomik olarak etkilenecek olsa bile Müslümanların haklarını savunmaktan kesinlikle korkmuyor.

Kaynak: internethaber

Son Haberler