Mevlüt Uysal İBB Başkan Adayı oldu

AK Parti, Kadir Topbaş“ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı“na Mevlüt Uysal“ı aday olarak açıkladı

Mevlüt Uysal İBB Başkan Adayı oldu
Eklenme Tarihi: 2017-09-28 18:35:40

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı“nda Kadir Topbaş“ın istifasının ardından boşalan koltuk için AK Parti“nin adayı resmen açıklandı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Meclisi“nde yapılacak seçimde AK Parti“nin adayı oldu.

3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Kadir Topbaş“ın geçen cuma açıkladığı istifa kararı, siyaset kulisleri ve kamuoyunun gündemine oturdu. 2019 seçimlerine 1.5 yıl kala gerçekleşen istifanın ardından, gözler İBB Meclisi tarafından yapılacak seçime çevrildi. İstanbullularla birlikte tüm Türkiye“nin gözü kulağı, bugün İstanbul“u yerel seçimlere taşıyacak yeni başkanı seçecek İBB Meclisi“nde olacak.

İstanbul“un yeni başkanını seçecek İBB Meclisi“nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179“u AK Partili, 127“si CHP“li, 2“si MHP“li, 1“i de bağımsız.

Belediye Meclisinde bugün saat 15.00“te yapılacağı açıklanan oylamada ilk turda başkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. Ancak çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti“nin üye sayısı bu rakama ulaşmıyor. Eğer CHP veya AK Parti“den biri ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse, yeni başkan salt çoğunluk oyun aranacağı (156 oy) üçüncü turda belirlenecek. Seçimde CHP“nin 29 oy hedefi de var. Zayıf bir ihtimal olsa da AK Parti tepki oylarının peşinde olan CHP, bu sayede kendi adayının seçilmesini amaçlıyor.

Son Haberler