Onlar artık sertifikalı çiçekçi

Şişli Belediyesi’nin Kuştepe’de yaşayan Roman vatandaşlara yönelik düzenlediği, ’’Çiçek Bizim İşimiz’’ projesi son buldu.

Onlar artık sertifikalı çiçekçi
Eklenme Tarihi: 2017-09-27 13:54:52

Şişli Belediyesi“nin Kuştepe“de yaşayan Roman vatandaşlara yönelik düzenlediği, "Çiçek Bizim İşimiz" projesi son buldu. Eğitimlerini tamamlayan Roman vatandaşlar, sertifikalarını göbek atarak kutladı.

Şişli Belediyesi“nin Kuştepeli vatandaşlara yönelik düzenlediği,  Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen "Çiçek Bizim İşimiz" projesi son buldu.  İstanbul Roman Çiçekçiler Derneği işbirliğiyle yürütülen projede, çiçekçilikle uğraşan 40 Roman kursiyer sertifikalarını  Şişli Belediye Başkanı  Hayri İnönü“nün elinden alarak meslek sahibi oldu. Eğitim süresince, çelenk hazırlama, gelin aracı süsleme, gelin buketi hazırlama gibi çiçekçilik alanlarında eğitim alan Roman vatandaşlar mesleklerini artık profesyonel olarak gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Şişli Belediyesi Roman Sanatevi“nde gerçekleşen sertifika törenine  Şişli Belediye Başkanı  Hayri İnönü“nün yanı sıra  Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Programın sonunda  Şişli Belediye Başkanı  Hayri İnönü“nü kursiyerlerle çiçek süsledi. Sertifikalarını alan Roman vatandaşlar, şarkılar eşliğinde göbek atarak, sertifikalarını kutladı.

"HER ŞEYİN EN İYİSİNİ ÖĞRENDİK"

Eğitimden çok memnun kaldığını dile getiren çiçekçi Behice Hanım, "Detaylı olarak bilmediğimiz bir çok şeyi öğrendik. Araba süslemesi ve çelenk yapmasını öğrendik. Bir nikah veya törenlerde nasıl çiçek süsleyeceğimizi öğrendik. Sekiz haftalık eğitim aldık ve bu eğitimden çok memnun kaldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Artık müşteri geldiğinde bizden farklı bir şey istediğinde onu yapabiliriz, mesela orkide süslemesini biliyorduk ama burada gösterildiği şekilde detaylı bilmiyorduk ama şimdi orkideyi daha detaylı süsleyebiliriz. Her şeyin en iyisini öğrendik burada" ifadelerini kullandı.

" İSTANBUL BİR AVM VE BİZ BU AVM“Yİ SÜSLEYEN ÇİÇEKÇİLERİZ"

Mecidiyeköy Metrobüs durağında çiçekçilik yapan Naim Turunç, "40 yıldır bu işle uğraşıyorum.  İstanbul“un çok güzel bir AVM olduğunu düşünüyorum biz de bu AVM“yi süsleyen çiçekçileriz. Sunumda eksiklerimiz vardı, bu sekiz hafta içinde daha güzel sunum yapmayı, orkideleri daha güzel süslemeyi öğrendik. Bir müşteri geldiğinde ne istediğini anlayıp ona daha rahat hitap edebiliyoruz. 40 yıldır bu işi yapıyoruz ama eksikliklerimiz varmış bu sekiz haftalık süreçte bu eksikleri tamamlamaya çalıştık, bundan sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Son Haberler