Rusya İdlib“e saldırdı!

Rus savaş uçakları, İdlib“e yönelik 17 hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda iki hastane de hedef alındı. Türkiye Dışişleri bakanlığı“na göre 10“u çocuk 60 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Rusya İdlib'e saldırdı!
Eklenme Tarihi: 2016-05-31 19:25:31

AA ve Al Jazeera“nin haberine göre Mart 2015“ten bu yana muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib“de yaşanan 17 hava saldırısı kentte büyük hasara yol açtı. El-Vatani ve İbni Sina isimli 2 hastane uçakların hedefi oldu. Bombalamayı Rus ordusuna ait 3 savaş uçağı gerçekleştirdi. Olay sonrası 10“u çocuk 40 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. 
İdlib“deki Sivil Savunma yetkililerinden Abdurrezak Cubeyro, Erar Camii ve Kusur ile Suvre semtlerinin de hava saldırılarında vurulduğunu belirtti. Sivil savunma ekiplerinin olayda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını söyleyen Cubeyro, kentteki iki hastanenin vurulduğundan dolayı Rusların saldırılarında yaralananların sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktardı. Dinledikleri telsizlerden saldırıların Rus uçaklarınca gerçekleştirildiğini anladıklarının altını çizen Cubeyro, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini kaydetti.

Türkiye Dışileri“nden Rusya“ya Kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı“ndan saldırı üzerine Rusya“ya tepki gösteren bir açıklama geldi. Yazılı açıklamada, Rusya uçakları tarafından İdlib Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere yapıldığı bildirilen saldırılar kınanarak, şöyle denildi:
"Rejim ve Rusya Federasyonu“nun Suriye“de işlemekte olduğu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisi daha eklenmiştir. İdlib Ulusal Hastanesi, Abrar Camii ve diğer sivil hedeflere RF uçaklarınca yapıldığı bildirilen saldırılarda ilk belirlemelere göre 60“ın üzerinde sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralı sayısının 200“e yaklaştığı tahmin edilmektedir. Şiddetle kınadığımız, derin infial uyandıran bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah“tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Suriye“de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı“nı savunduğunu söyleyen Rusya Federasyonu“nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır. Rejim ve Rusya Federasyonu“nun, tarih ve maşeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz."

Son Haberler