Sporcu Çocukların Saçı Üç Numaraya Vuruldu

Kastamonu Boks Kamp Merkezinde yaşandığı ortaya çıkan olayda, sporcu çocukların saçları zorla kesildiği ve otobüs ile 50 saat yolculukla şampiyonaya götürdükleri öğrenildi.

Sporcu Çocukların Saçı Üç Numaraya Vuruldu
Eklenme Tarihi: 2015-11-21 17:53:12

 

Türkiye Üst Minikler Boks Milli Takım Antrenörü Mustafa Ural“ın disiplin gerekçesiyle, üst minikler Milli Takım kampında bulunan çocukların saçlarını zorla 3 numaraya vurdurduğu ortaya çıktı.

MİNİK SPORCULARIN SAÇLARINI ZORLA KESTİRDİLER!...
Milli Eğitim Bakanının açıklamasına rağmen Boks Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Ural, çocuklarının saçlarını disiplin gerekçesiyle zorla kestirdi.
Rusya“nın Anapa şehrinde yapılan, Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası kampına çağırılan 13-14 yaş grubu 17 sporcunun saçları, Milli Takım antrenör tarafından zorla kestirildiği sanal ortamda paylaşılan fotoğraflar ve yazılarla ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Ural“ın disiplin gerekçesiyle sporcuların saçlarını zorla kestirdiği öğrenildi. Saçlarını kestirmek istemeyen ve ağlayarak bu uygulamaya karşı çıkan çocukların, Kastamonu“da bir berbere götürülerek 5“er TL kendi ceplerinden ödettirilerek saçlarının zorla kestirildiği, sporcuların paylaştığı fotoğraflarla gün yüzüne çıktı. Saçları kesilmesin diye yalvaran çocukların yine de saçları kesildi.

SAÇ OLAYININ ARDINDA ŞAMPİYONAYA 50 SAAT YOLCULUK
Yaşanan bu olayın ardından, 15 Ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonasına çocukların otobüs ile 50 saat yolculuk yaparak gittikleri ortaya çıktı. Rusya“nın Anapa şehrinde yapılan şampiyonaya Ankara“dan kalkan otobüs ile Karadeniz sahilini dolaşarak, Batum üzerinden kara yolu ile Anapa“ya duraklamalarla beraber 50 saat yolculuk yaptıkları belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ OKUL ÇOCUKLARI İÇİN SAÇ AÇIKLAMASI
25.09.2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer yaptığı açıklamada," Bakımlı ve temiz olmak şartıyla öğrencilerin saçlarını uzatabileceğini açıklamıştı. Okul yöneticileri kuralları uygularken , kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır. Ancak Bakanın açıklamaları doğrultusundan olaya bakarsak, hiçbir öğrenciye saçı uzun diye olumsuz muamele yapmamalılardır. Öğrencinin saçı uzun ancak temiz ve bakımlı ise, bu duruma göz yumulmalıdır,"diye konuşmuştu.

 

Son Haberler