Teknoloji devi özür diledi 4 modelin fiyatı indi

Apple eski model iphone telefonlarını bilerek yavaşlattığını söyleyip özür diledi. 

Teknoloji devi özür diledi 4 modelin fiyatı indi
Eklenme Tarihi: 2017-12-29 23:50:30

Hangi iphone modelleri yavaş? Apple 4 model için batarya indirimi de yaptı. Ayrıca güncellemeler geliyor. Apple eski telefon skandalındaki yeni gelişmeler. 

Apple geçtiğimiz günlerde, eskidiğinde ya da şarjı azaldığında bataryanın aniden kapanmasını önlemek için iPhone telefonlarını yavaşlattığını itiraf etmişti. 

Apple“ın yavaşlattığı telefon modelleri iPhone 6, iPhone 6S, iPhoneSE ve iPhone 7 modelleri. Skandal itiraf sonrasında büyük tepki alan Apple“dan kasti olarak yavaşlattığı için özürdiledi.

Pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, internet sitesinden yapmış olduğu açıklamada, "Özür dileriz. Herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey asla yapmadık ve yapmayacağız.

FİYATLARI İNDİRDİ

Birbiri ardına gelen davalar neticesinde firma bu kararından geri adım atarak özür diledi ve yavaşlatılan bataryaların değişimi için bir kampanya başlatacağını duyurdu. 

Apple“ın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, bataryalarda 50$“lık bir indirime gidiliyor ve batarya fiyatları 79$“dan 29$“a çekiliyor.

KAMPANYA 1 SENE DEVAM EDECEK

2018 sene boyunca batarya değişim kampanyası devam edeceğini duyuran teknoloji devi, kampanyanın iPhone 6, 6S, 7 ve SE modellerinde geçerli olduğunu söyledi.

Apple, ayrıca, 2018 senesinde, kullanıcıların bataryaların durumunu daha iyi takip etmeleri için işletim sisteminde güncelleme yapılacağını da duyurdu

IPHONE KULLANICILARI DAVA AÇIYOR

ABD“nin Kaliforniya Eyaleti sakini Violetta Mailyan, iPhone“ları kasıtlı olarak yavaşlatarak insanları daha yeni iPhone modelleri almaya teşvik etmesi sebebi ile Apple“a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı. 

Bunu yeni davaların izlemesi bekleniyor. Daha evvel Reddit kullanıcıları, eski iPhone“ların yavaşladığından şikayetçi olarak şirketin bu etkiyi elde etmek için özel güncellemeler kullandığı tahmini yapmıştı.

Apple tartışmalar üzerine yapmış olduğu açıklamada eski model telefonları kasıtlı olarak yavaşlattıklarını kabul etmiş fakat bunun amacının telefonların daha uzun zaman kullanılabilmesini sağlamak olduğunu söylemişti.

Kaynak: internethaber

Son Haberler