Tübitak Bilim Fuarı Ataşehir“de

Ataşehir bu sene Tübitak Bilim Fuarı“na ev sahipliği yaptı.

Tübitak Bilim Fuarı Ataşehir'de
Eklenme Tarihi: 2016-05-24 22:50:56

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tübitak“ın desteklediği; ““Tübitak 4006 Bilim Fuarı““ bugün Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“nde düzenlendi. 


Fuara; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarda öğrenciler, deney ve buluşlarını sergilediler.

Okul Müdürü Osman Karadeniz gerçekleştirdiği açılış konuşmasında: ““Tübitak Bilim Fuarı öğrencilerin eğitim öğretim programları çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konular üzerine araştırmalar yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergiyeleyebilecekleri, izleyicelerin de eğlenerek bilgilenebilecekleri bir ortam amaçlamaktadır.  Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan, öğretici metodlardan biridir. Bu metod; genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişlerini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile  yaratıcılığın birleşmesidir. Eğitim kurumlarının ve eğitimcilerin öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz fuara; 57 proje, 180 öğrencimiz ve 30 danışman öğretmenimiz katılmıştır. Bu çalışmada yer alan saygıdeğer öğrencilerimizin ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı, her birinin birer bilimadamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaklarını temenni ediyorum. Unutmamalıyız ki, dünyada ileri dediğimiz ülkelerin temelinde; çalışma, bilim, akıl, fikir var. Bu bilim fuarında çalışma gösteren öğrencilerimizin ileride Türkiye“mizin nitelikli bilimadamlarından olmalarını can-ı gönülden diliyorum.““ dedi.

Daha sonrasında;  Zafer Karamehmetoğlu, Ertuğrul Bilican ve okul müdürü Osman Karadeniz ve diğer müdürler fuarın açılış kurdelesini keserek hep beraber fuarı gezerek, buluşları incelemeye başladılar.

Son Haberler