"Yaşanabilir Çevre İçin El Ele"

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Orhan Kural tarafından Ataşehirli öğrencilere verilen “Yaşanabilir Çevre İçin El Ele“ konulu konferanslar başladı.

Eklenme Tarihi: 2015-11-07 21:50:03

 

Prof. Dr. Orhan Kural“ın “Yaşanabilir Çevre İçin Elele” isimli konferanslarının ilki 04 Kasım 2015 Çarşamba günü İbrahim Müteferrika Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi“nde gerçekleştirildi.

2009 yılından İtibaren İTÜ Maden Fakültesi“nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı, Benin Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu ve Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı olan Prof. Dr. Orhan Kural, “Yaşanabilir çevre için el ele” konferansında öğrencilere; çevre kirliliği, hayvan sevgisi, hayvan hakları, geri dönüşüm, kötü beslenme tüketimi, sigaranın zararları ve sağlık konuları ve daha birçok konu hakkında görsel sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Prof. Dr. Orhan Kural; yaşamı boyunca biriktirdiği anılarını ve temiz yaşanabilir bir dünya için verdiği mücadelelerini, gezdiği ülkelerden elde ettiği izlenimlerini ve deneyimlerini interaktif bir şekilde öğrencilere aktardı.

Milyonlarca insanın açlık sorunlarıyla yaşam mücadelesi verdiği bir dönemde israfın büyük bir sorun haline geldiğini belirten Orhan Kural, insanların bu konuda daha özenli davranmaları gerektiğini, öğrencilerin özentiden uzak durmaları, geri dönüşüme önem vermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kural, “Dünya“da yaşanan kıtlıklara ve eğitimsizliğe rağmen, savaşlar hala ekonomilerin en büyük kaynaklarını oluşturuyor. Dünyadaki silah ticareti için bir yılda harcanan para ile okulsuz kimse kalmaz, bütün savaş ve çatışmalardan karlı çıkan sadece silah üreticileridir” dedi.

Orhan Kural, konferans sonunda tüm öğrencilere “Çevre Yemini” de ettirdi. Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgili ile dinlediği konferans sonrasında Prof. Dr. Orhan Kural, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.  

 

Son Haberler