Yeni yıl alışverişinde siber korsanların kurbanı olmayın!

Yeni Yıl Alışverişinde Siber Korsanların Kurbanı Olmayın!

Yeni yıl alışverişinde siber korsanların kurbanı olmayın!
Eklenme Tarihi: 2019-12-18 21:32:44

Yeni yıl alışverişinde siber korsanların kurbanı olmayın!

 

Günümüzde birçok kişi mağaza dolaşmak yerine internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyor. Kullanıcılar aradıkları ürünü çoğu zaman online alışveriş sitelerinde çok daha uygun fiyatlara bulabiliyor. Ayrıca yılbaşının yaklaştığı yılın son aylarında birçok indirim kampanyası düzenleniyor, bu da kullanıcıların online alışveriş sitelerini daha fazla tercih etmelerine neden oluyor.

Yapılan araştırmalar yılın son iki ayında internet üzerinden yapılan alışverişlerin büyük oranda arttığını gösteriyor. Ancak yaşanan bu yoğunluk siber saldırganların da iştahını kabartıyor ve yeni yöntemlerle kurbanlarını ağlarına düşürmeye çalışıyorlar.

Sevdiklerine hediye alma telaşına düşen birçok kişi indirimleri kaçırmamak için aceleyle hareket ediyor ve dikkatsiz davranarak siber dolandırıcılık kurbanı oluyor. Yapılan araştırmalar yılın son iki ayında gerçekleştirilen siber dolandırıcılık girişimlerinin neredeyse yüzde 15 arttığını gösteriyor. Online alışveriş yapan kullanıcıların bu tür siber tehlikelere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Son Haberler