"Zencani Belgeleri Türkiye“ye Getirilsin"

İran“da mahkum olan Babek Zencani“nin 3 Türk bakana rüşvet dağıttığının ortaya çıkmasının ardından CHP bu belgelerin Türkiye“ye getirilmesi talep etti.

Eklenme Tarihi: 2016-04-14 19:16:21

İran“da yolsuzluktan mahkum olan işadamı Babek Zencani“nin 137 milyonu 3 Türk bakana olmak üzere, toplam 8.5 milyar dolar rüşvet dağıttığı ortaya çıkınca, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, İran“daki yargılamaya ilişkin belgelerin Türkiye“ye getirilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı“na başvurdu.

Gök, İran“da gerçekleşen yargılamaya ilişkin bilgi ve belgelerin incelenmesi durumunda Türk bakanlara rüşvet verilip verilmediği konusunun aydınlatılabileceğine işaret etti. Gök, Türkiye ile İran arasında Hukuki ve Cezai Konularda Adlî İşbirliği Anlaşması olduğuna işaret etti.

Gök TBMM Başkanlığıa yaptığı başvuruda ” ”Bakanlar hakkında Meclis Soruşturmasına ilişkin sürecin işletilebilmesi amacıyla, İran“daki yargılamaya ilişkin belge ve bilgilerin milletvekillerinin incelemesine sunulması amacıyla, hukuki sürecin başlatılması konusunda Başkanlığınızca işlem yapılmasını arz ve talep ederim” dedi.

Son Haberler