Bakan o müjdeyi verdi indirim sürecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi indirimleri konusunda "Her zaman vatandaş lehine imkan bulduğumuz zaman bunu yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Bakan o müjdeyi verdi indirim sürecek
Eklenme Tarihi: 2018-01-16 18:42:06

Aralık ayının bitimiyle birlikte 2017 sene merkezi yönetim bütçe neticeleri de kesinleşti. Bununla ilgili açıklama Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından geldi.

Bakan Ağbal, "En son özel iletişim vergisi oranlarını düşürdük. Hükümet olarak elimizdeki mali imkanları, ekonomideki ihtiyaçları gözeterek, vatandaş refahını esas alarak bugüne kadar çok sayıda vergi indirim düzenlemesinde bulunduk.

AK Parti hükümetleri olarak yaptığımız asgari geçim indirimi uygulaması, aslında gelir vergisi açısından devrim niteliğinde düzenlemedir. Asgari geçim indirimiyle vatandaşın ödediği gelir vergisini efektif olarak aşağı çektik.

Vergi indirimleri konusunda her zaman vatandaş lehine olan imkan bulduğumuzda bunu yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

YÜZDE 7 BÜYÜME

Geçen sene kurumlar vergisi tahsilatının bütçe hedefinin çok üzerinde olduğunu söyleyen Ağbal, konuşmasına şöyle devam etti:
 
Gelir vergisi tahsilatımız sene sonu itibarıyla bütçe hedefinin üzerinde. Özellikle istihdam artışı ağustos ayından itibaren artarak devam etmesi, vergi gelirleri üzerinde olumlu etki yaptı. 

Artan ihracata bağlı olarak artan ithalat, ithal KDV gelirlerimizi artırdı. Özellikle, senenin ikinci yarısında vergi gelirlerindeki artış, ilk yarıya göre çok daha yukarıda. Sebep de ekonomik canlanmada artan ivme. 

2017 senenin 3. çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme yakaladık. Senenin son çeyreğinde yine güçlü büyüme meydana gelecek ve senenin tamamını yüzde 7 civarında tamamlamış olacağız.

Kaynak: internethaber

Son Haberler