Bakın şu Zeynel Yayla’ya

Koyulhisarda iz bırakan

Bakın şu Zeynel Yayla’ya
Eklenme Tarihi: 2023-01-16 22:05:38

Bakın şu Zeynel Yayla’nın yaptıklarına 


EYT lilere yaş sınırlamasının kaldırılmasıyla Türkiye’de binlerce insan SGK kuruluşlarına akın ettiler. Bunlardan birisi de benim baldızım Taliye Cansız’dı. Bundan 23 yıl önce çalıştığı muhasebe kurumu sigorta başlangıcını yapmamış ve bundan dolayı hak kaybına uğramıştı. İş giriş tarihinin düzeltilmesi için Kadıköyde o yıllarda çalıştığı Mali Müşavir ofislik bürosu’nu ziyaret ederek hak kaybının düzeltilmesini ister. O sırada nereli olduğunu Soran ofis müdürü Tahsin Güleç bey Koyulhisarlı sisorta nahiye köyün denim diyen baldızım Taliye Cansız’a dönerek siz Zeynel Yaylayı tanıyor musunuz der. Evet yanıtını alan Tahsin Güleç anlatmaya başlar. Ben yıllar önce sizin bölgenizde kurşunlu maden ocağında müdür olarak görev yapdığım yıllarda Zeynel Yayla’yla bir dostluk kurduk bir zaman sonra ben ağır bir trafik kazası geçirdim o günlerde hayatım altüst oldu Çalışamaz hale geldim işte dostlukların arkadaşlıkların samimiyetini ve gerçekçiliğini o yıllarda daha iyi anladım. Bu zor günlerimde yanımda yer alan ve her daim bana destek olan Zeynel Yayla’yı unutmam mümkün değil dedi. Bu yüzden Koyulhisar ve hatta Sisorta’lı insanlar benim için çok ayrıcalıklıdır dedi.

Baldızım Taliye Cansız bana bu olayı anlattığında ben de bölgemiz insanı Zeynel Yayla’yı kaleme almayı görev bildim. Bölgemizde İl Genel Meclis üyeliği yapan sayın Yayla gücü yettiğince bölgeye hizmet etmiş ve bunun mücadelesini yapmış bir insandır. Habere konu olmasının sebebi İstanbul Kadıköy semtinde tesadüf bir şekilde karşılaşılan bu insanın anlattıkları tabii ki haber değeri taşımaktadır. Zeynel Yayla ile bu durumu konuştuğumda evet o kişiyle birlikte çalıştım diyerek Tahsin Güleç’i doğruladı. Hatta o kişiyle yıllardır görüşmediğini söyleyen Zeynel Yayla telefonunu benden isteyerek hasbıhal edeyim dedi.

Sayın Sisortalılar önemli olan bölgemiz insanlarının aktifleşip daha çok önemli yerlerde görev alması değil mi. Görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun birbirimize destek olup onu daha yukarılara itmeli ve taşımalıyız. Maalesef ki içimizden çıkan nadir siyasetçileri de sahip çıkamadığımız gibi onlara bırakın destek olmayı köstek olmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Sisortanın çok değerli kişiliklerine sahip çıkıp onlara hak ettiği değeri vermeliyiz. Öncelik şahsi duygularımız değil bölgemizin kalkınması, hizmet görmesi Dahası iyi temsil edilmesi için değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ben tüm okuyucular huzurunda sayın Zeynel Yayla’ya bölgemiz için bıraktığı izlenimlerden dolayı ve sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

Son Haberler