Gizli kanser belirtisi olabilir

Çağımız hastalığı kanser, tedavi yapılmadığı zaman ve çok geç kalındığında ölümcül neticelere sebep olabilmektedir. Bu sebepten dolayı erken evrede yakalanması çok önemlidir. 

Gizli kanser belirtisi olabilir
Eklenme Tarihi: 2018-01-09 18:45:46

Birçoğumuzun görmezden geldiği kanser birçok kanser belirtisi olduğunu biliyor muydunuz?

Kanserden korunmak için önlem alınmalı, belirtiler fark edildiği zaman doktora danışılmalıdır. Vücudunuzun vermiş olduğu bir takım belirtiler, kanserin erken vermiş olduğu belirtiler olabilir. 

Bu belirtiler bilirseniz karşılaşabileceğiniz büyük problemlerinde önüne geçmiş olursunuz.

Çağımız hastalığı kanser, tedavi edilmediğinde ve geç kalındığında ölümcül neticelere sebep olabilmektedir. Bu sebepten dolayı erken evrede yakalanması çok önemlidir. 

Peki, birçoğumuzun görmezden geldiği kanser birçok kanser belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Devamlı öksürmek ; Geçmeyen öksürük için bir doktora muhakkak görünmelisiniz. Geçmeyen öksürük akciğerlerinizde bir problem olmasına veya akciğer kanseri olabilir.

Devamlı horlamak, salgın olan bir nezle olabilir. Fakat dikkat edin, çünkü aynı zamanda çok daha ciddi bir şeylerin olduğunun bir göstergesi de olabilir.

Kronik yorgunluk ve bitkinlik, demir eksikliğinin bir belirtisi olabilir veya bundan daha da derin olup, daha ciddi bir hastalığa sebep olabilir. 

Bu sebepten dolayı muhakkak bir doktora görünmeniz gerekmektedir. Losemi kanserinin en önemli belirtileri arasında devamlı yorgunluk yer almaktadır.

İdrarda meydana gelen değişimler İdrar yapma alışkanlıklarınızda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaya başladıysa örneğin; idrarınızı yaparken yanma hissi, idrarda meydana gelen kanama, idrar renginde meydana gelen değişimler böbreklerinizde kötü huylubir kistin varlığı olabilir. 

Aynı zamanda erkeklerde meydana gelen idrardaki değişimler prostat kanseride olabilir.

Cildinizde oluşan lekeler ; Cildinizde oluşan benler ve lekelenmeler mutlaka takip edilmelidir. Ben ve leke herkesin cildinde bulunmaktadır. 

Fakat benlerde ve lekelerde büyüme ve koyulaşma görmeye başladıysanız bu durum cilt kanserinin belirtisi olabilir.

Kaynak: internethaber

Son Haberler