Her taşın altından o çıkıyor Katar krizinin arkasındaki ismi açıkladı

Katar ve Mısır arasında devam eden gerilimden sonra açıklama yapan Katar Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman“ı suçladı.

Her taşın altından o çıkıyor Katar krizinin arkasındaki ismi açıkladı
Eklenme Tarihi: 2018-01-12 01:16:54

Katar“da katılmış olduğu televizyon programında konuşan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ülkesinin Mısır“la olan geriliminin arka planını anlattı.

Mısır“ın Arap ülkeleri arasındaki merkezi rolünü takdir ettiklerini ve Arap ülkelerin lideri olduğunu belirten Al Sani, Mısır halkının tercihlerine saygı duyduklarını belirtti.

2013 senesinde Cumhurbaşkanı Mursi“nin darbeyle indirilmesinden sonra Sisi yönetimiyle sorunlar yaşadıklarını açıklayan Al Sani, "Mısır“la çözmeye çalıştığımız ilk problem buydu fakat başarılı olamadık.

Katar Emiri El Sani ve Mısır“ın darbeci generali Sisi“nin Suudi Arabistanveliaht prensi Muhammed bin Selman“ın önderliğinde toplandıklarını belirten Dışişleri Bakanı, Muhammed bin Selman“ın arabuluculuk rolünü kabul ettiklerini ve üç ülkenin dışişleri bakanlarının Suudi Arabistan önderliğinde ikinci bir toplantı yapmaları kararı aldıklarını söyledi.

Bakan Al Sani, bu toplantıdan sonra Mısırlı yetkililerle toplantı için görüşme yaptıklarını ama veliaht prens Muhammed bin Selman“ın herhangi bir davette bulunmadıkları cevabını aldıklarını belirterek Selman“ın Katar-Mısır ilişkilerinin iyileşmesini istemediğini açıkladı.

Kaynak: internethaber

Son Haberler