işte Battal İLGEZDİ“nin gerçek yüzü...

Işte Battal İlgezdi̇“nin Gerçek Yüzü...

işte Battal İLGEZDİ'nin gerçek yüzü...
Eklenme Tarihi: 2019-11-22 19:29:31

Geçtiğimiz günlerde Ümraniye“nin en eski vede en büyük  "SİVASLI"dernek kurucularından Ramazan Kıraç beyle sohbet etme imkanım oldu.


Ramazan Kıraç Sivas Koyulhisar Kızılelma köyünden fakat  50 yılı aşkın bir süredir ümraniye“de yaşamaktadır..


Bundan 30 yıl önce oldukca yoğun nüfusa sahip oldukları "eski Birlik mahallesi" şimdiki adı cemil meriç mahallesinde bir dernek binası yapma girişiminde bulunuyorlar.


O günlerde Battal İlgezdi ise Ümraniye“de SDP ilçe başkanlığını yürütmektedir.Ramazan Kıraç beyle yolları o günlerde kesişir.


30 yıl önce aralarında şu konuşmalar geçer.
Ramazan Kıraç Battal İlgezdi“ye "başkanım Birlik mahallesinde dernek binası yapmak istiyoruz fakat para sıkıntımız var,bizlere destek olurmusunuz ? 


Battal İlgezdi hiç tereddüt etmeden o günlerin para birimine göre 500binlira verir.Oysa Ramazan Kıraç bey 50 lira  verse bile razıydıdk başkan bizlere oldukca yüksek mebla verdi o parayla binamızı bitirdik. Kıraç bey sohbetimize şöyle devam etti.


Ufuk Bulut  bey 30 yıl önce aynen anlattığım gibi böyle oldu. şuan bir dernek binamız varsa bunda Battal İlgezdi beyefendinin çok katkısı var.Morgtan toplantı salonlarına kadar tam teşkilat bina yaptık Fakat sayın İlgezdiye bir iyadeyi  ziyarette bulunmadık.


Kendisi yıllar sonra Ataşehir belediye başkanı oldu yine gidemedik acaba bizleri kendisiyle görüştürsende 30 yıl sonrada olsa teşekkür etsek olurmu diye benden ricacı oldular.


Ben bile şaşkınım bir Battal İlgezdi kolay olunmuyor demek“ki.İlgezdiyi tanımadan yorum yapanlara bu örneği söylüyorum.


Battal İlgezdi“yi anlamak vede tanımak için geriye dönüp Ümraniye“yi inceleyin. Ta o günlerde Atakent gibi devasa projelere imza atmış halkı konut sahibi yaparak Ümraniye“nin köy olmaktan çıkaran ilk çiviyi İlgezdi çakmıştır.

Vesselam...

 

Son Haberler