12. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Kartal’da Yapıldı

Uğur Mumcu’yu Anma

12. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu Kartal’da Yapıldı
Eklenme Tarihi: 2023-01-31 10:40:21

Demokrasi şehidi, araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’nun 12’ncisi bu yıl da Kartal Belediyesi ile Team Kronos işbirliğinin öncülüğünde gerçekleşti. Lisanslı koşucuların yanı sıra amatör spor tutkunlarının da buluştuğu yarış; soğuk ve yağışlı havaya rağmen 1500’den fazla sporcunun katılımı ile Kartal Meydanı’nda başladı.

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen, Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenen koşu, her yaştan sporseveri bir araya getirdi. Yarışmada 1500’den fazla koşucu, 10 kilometre boyunca kıyasıya mücadele etti.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde anmak ve anısını yaşatmak için düzenlenen yarışı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, İyi Parti Kartal İlçe Başkanı Av. İbrahim Ateş, Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Eray Ekim, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, Kartal Amatör Spor Klüpleri Birliği (KASK ) Başkanı Nasır Süleymanoğlu, Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk, Kartal Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, İstanbul Atletizm Hakemleri, İstanbul Atletizm İl Temsilcileri ile çok sayıda Kartallı izledi.

Kartal Belediyesi’nin 25 yıl önce bombalı bir suikast sonucu öldürülen araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına 2010 yılından beri düzenlendiği ‘Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’, Kartal Meydanı’nda hazırlanan başlangıç noktasında sabah 10.30’da başladı.

Koşu, Gençler (18-19 yaş), Büyükler Genel (35-39 yaş, 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş, 65-69 yaş, 70-74 yaş ile 75 ve üzeri yaşlar) gruplarında 10 kilometrelik kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Soğuk havada gerçekleşen yarışta ekipler çevre koşucuların tehlike yaşamaması için trafiğin güvenliğini sağlandı. Kayıt işlemlerinin ardından topluca ısınma hareketleri yapan sporcular daha sonra start çizgisindeki yerlerini aldı.

Yarışmanın Startını Başkan Yüksel Verdi

Yarışın startını ise Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok ve İyi Parti Kartal İlçe Başkanı Av. İbrahim Ateş birlikte gerçekleştirdi. Verilen işaretin ardından sahil yolu boyunca hazırlanan parkurda koşmaya başlayan sporcular 10 kilometre boyunca kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi. 

Yarıştan önce kısa bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Uğur Mumcu’ya düzenlenen suikastin üzerinden 30 yıl geçtiğini belirterek,  aydın ve demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu anmaya devam edeceklerini ifade etti.  Uğur Mumcu’nun önemli bir değer olduğunu belirten Yüksel, 

bazen kültürel bir etkinlikle bazen de bir koşuyla gazeteci-yazar Mumcu’yu gelecek nesillere anlatmayı sürdüreceklerini ve anısını yaşatacaklarını söyledi.

10 Kilometrelik Yarışta Kupalar ve Madalyalar Sahiplerini Buldu

Kartal’dan Dragos’a gidiş-dönüş 10 kilometrelik parkuru büyükler genel erkeklerde Mestan Turhan birinci, Ege Yolöldüren ikinci, Fatih Korkunç üçüncü tamamladı. Büyükler genel kadınlarda birinci Ezgi Kaya, ikinci Hatice Yıldırım, üçüncü ise Remziye Erman oldu. Gençler 18-19 yaş erkeklerde Emin Berke Murathan birinci, Uğur Kemal Derin ikinci, Emir Salih Karakuzu üçüncü  olurken, kadınlarda Gamze Altuntaş birinci, Esmanur Yılmaz ikinci, Başak Yaprak Boğan ise üçüncü olarak koşuyu tamamladı.

Öte yandan Türkiye ilk kadın futbolcusu olan Asiye Meval 60-65 yaş kategorisinde 3. oldu. Ahmet Poyraz adlı sporcu ise 75. yaşında olmasına rağmen harika bir performans sergileyerek Uğur Mumcu Anma Yol Koşusu’nu tamamladı. Görme engelli koşucu Engin Yılmaz da sporcu arkadaşının desteği ile 10 kilometrelik parkuru tamamlayarak bitiş noktasına ulaşanlar arasında yer aldı.

Koşunun ödül töreni Kartal Meydanı’nda gerçekleştirildi.  Kadınlar ve erkekler toplam 11 kategoride madalyanın sahibi oldu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, soğuk ve yağışlı havaya rağmen Uğur Mumcu Anma Yol Koşusu’na ilginin yoğun olduğunu belirterek katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Başkan Yüksel gençler kategorisinde dereceye giren kadın ve erkek sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti.  Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Büyükler Genel Erkekler kategorisinde derece girenlere, İyi Parti Kartal İlçe Başkanı Av. İbrahim Ateş ise aynı kategoride yarışan kadın sporculara madalya kupa ve ödüllerini takdim etti.

Haber videosuna ulaşmak için https://we.tl/tWtEE76DPlV?utm_campaign=TRN_TDL_05&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_05      Linkini tıklayınız        

Son Haberler