19 MAYIS COŞKUSU ATAŞEHİR’DE EVLERDEN TAŞTI

19 Mayis Coşkusu Ataşehi̇r’de Evlerden Taşti

19 MAYIS COŞKUSU ATAŞEHİR’DE EVLERDEN TAŞTI
Eklenme Tarihi: 2020-05-21 13:22:23

Tüm yurtta olduğu gibi Ataşehir“de de 19 Mayıs Atatürk“ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle stadyumlar, okullar, caddeler yerine bu yıl evlerden ve balkonlardan kutlandı. Kutlamalar koronavirüs nedeniyle sadece resmi törenlerle sınırlı tutulurken, kutlama törenleri ise yapılamadı.

 

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı“nda saat 10.30“da gerçekleşen Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın katıldı. Törende Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu Ulu Önder Atatürk“ün anıtına çelenk sundular.

 

Ataşehir Belediyesi, Atatürk“ün Samsun“a çıkışının 101. yıl dönümü anmalarına ve 19 Mayıs Atatürk“ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına 16 Mayıs Cumartesi günü başladı.

 

Ataşehir Belediyesi Bandosu dört gün boyunca üstü açık otobüsle Ataşehir“in sokaklarında marşlar çalarak dolaştı. Başkan Battal İlgezdi“nin de katılımıyla gerçekleşen organizasyonda ise Ataşehir Belediyesi“nin 19 Mayıs için hazırladığı araçlar Ataşehir“in mahalle ve sokaklarını gezerek bayram coşkusunu evlere taşıdı.

 

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan Ataşehirlilere, bando ekibi bayram coşkusu yaşattı. “Bağımsızlık Meşalesi Hiç Sönmeyecek” sloganıyla hazırlanan otobüsle mahalleri gezen Başkan İlgezdi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

 

Mahalleleri otobüsle gezen bando ekibi 19 Mayıs Bayramı coşkusunu Ataşehir“de unutturmadı. Yaşlı, genç, çocuk, bebek her yaştan Ataşehirli de evlerinin pencere ve balkonlarından Türk bayrakları sallayıp, söylenen marşlara eşlik etti.

 

19 Mayıs Gençlik Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Küresel salgın nedeniyle bu bayram evlerimizde olabiliriz, ama bu zor günleri birlikte atlatacağız. Meydanlarda hep beraber, kol kola ve büyük coşkuyla kutlayacağımız daha nice 19 Mayıslar olacak, hep bir ağızdan ‘Yaşasın 19 Mayıs“ diye haykıracağız. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk“ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, kurtuluş mücadelemizin kahramanları, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Son Haberler