"2023 Hedeflerini Tutturmak Mümkün Değil"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2023 hedeflerinin tutturulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Eklenme Tarihi: 2016-03-28 17:03:35

Türkiye“nin 2013 yılı dan bu yana Gezi olaylarının ardından gelen üst üste seçimler ve siyasi belirsizlikler nedeni ile patinaj yaptığını anlatan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  2023 hedeflerinin artık mümkün olmadığını söyledi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Özdemir, seçim sonrası 2015′te bir beklerken 2 seçim olduğunu ve hükümetin ortaya koyduğu hedeflere rağmen bekledikleri ortamın yaratılamadığını kaydederek, “1 kasımda tek başına ikitdar ortaya çıktı önemli hedefler ortaya koydu. Bizlerin önünü açacağını bekledik fakat Türkiye 2013′ten bugüne kadar patinaj yapmaktadır hiçbir ilerleme kaydedemiyoruz. Bırakın ilerlemeyi 10 bin doları geçen kişi başı gelir 9500 dolar civarına geldi. Şimdi bizim 2023 hedeflerini tutturmamızı mümkün değil. Bunları revize etmemiz gerekiyor. 300 milyar dolarlık ihracat bile kolay değil artık” dedi.

2018′DE 3. HAVALİMANINDAN UÇACAKSINIZ

Konuşmasında 2018 sonrasında devreye girecek bir enerji santrali kalmadığını kaydeden Özdemir, yarı özel yarı kamu sisteminin halim olduğu enerji sektörünü de topal olarak niteledi. “Türkiye patinaj yapıyor ama biz her alanda Limak olarak yatırım yapmaya devam ediyoruz” diye konuşan Özdemir, 3. Havalimanına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Projeyi alınca içeriden ve dışarıdan ihaleyi alan ve almayan da bu limanı yapamazlar dediler. Proje siyasi bir yatırım halini aldı. Binanın temellerini de attık şimdi hızla ilerliyoruz. 2017 sonunda bütün bu işleri yetiştirmek üzer planlarımızı yaptık. Tahminimizin 20 misli iş yaptık. Bu yıl toprak harekatını sonlandıracağız. Terminal binası almış başını gidiyor. Şu anda 14 bin kişi çalışıyor haziran ayında 30 bin kişiye çıkacak bu rakam. Havalimanını açtığımızda sadece havalimanında 100 bin kişi çalışacak, 2018 başından itibaren bizim havalimanından uçmaya başkayacaksınız.

Son Haberler