Ataşehir Nüfusunun 3/1“i Osman Arıkan“ın Hastası

Ataşehir“de Avicenna Hastanesi kurucularından İç Hastalıkları Uzman Dr. olarak yılda 150 bin hastaya sağlık hizmeti veriyor.

Ataşehir Nüfusunun 3/1'i Osman Arıkan'ın Hastası
Eklenme Tarihi: 2016-04-09 19:41:34

Uzman Dr. Osman ArıkanAtaşehir nufusunun üçte biriyle yakın temas halinde olması Arıkan“ın toplum içerisinde ne denli karşılığı olduğunun bir göstergesidir. Osman ArıkanSivaslı ve Malatya kökenli. Bu iki ilimiz de Ataşehir“in birinci derecede kalabalık nüfus olduğunu düşündüğümüzde siyasi partilerin vazgeçilmez ismi olması gerekiyor.

Osman Arıkan, 2014 yılında Ataşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını koyarak yıllardır başarıyla istikrarlı bir şekilde siyasette edindiği  bilgi ve birikimlerini Ataşehir halkına aktarmak amacıyla kolları sıvayarak çalışmalarına başlamıştır. 14 aday adayı içerisinde Belediye Başkanlığı“na en uygun kimliğe sahip olduğunu düşünen Arıkan il bazında birinci seçmen konumunda olan Sivas“ı temsilen kişisel oy oranı oldukça yüksek olacak ve de 150 bin hastasıyla sağlık hizmeti verdiği hastalarından ciddi oy oranı alabilirdi. Dahası Arıkan Saadet Partisi“nden, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi“nden dahi sempati oyları alabilecekken neden aday yapılmadı?

Ataşehir Belediye Başkanlığı için 14 aday arasında Osman Arıkan gibi karşılığı bulacak bir isim üzerinde neden durulmadı anlamış değiliz. 

Adalet ve Kalkınma PartisiAtaşehir yönetimi içerisinde çok değerli isimlerin olduğunun farkındayız fakat bu isimler bir adım öne çıkarak sorumluluk almalılar.

Ataşehir“de başarılı olmak ve mevcut iktidarı zorlamak istiyorlarsa Osman Arıkan gibi değerleri kaybetmeden ya etrafında kenetlenmeli ya da koltukları hak eden insanlara bırakmalılar.

Osman Arıkan Kimdir?

1971 Yılında Sivas“ta doğdu.

1978-1988 yılları arasında üstün başarılar ile ilk ve orta öğrenimini tamamladı.

1988 yılında ilk sırada girdiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde dönem birincisi oldu.

1989 ÖSYM sınıvında Sivas İl Birincisi olarak İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı.

Fakülte senatosu tarafından üstün başarılı bulunarak bir üst sınftan devamı uygun görüldü.

1989-1991 yılları arasında Fetih Yurdunda ve 1991-1994 yılları arasında da yurt sorumlusu olarak  Hekimler Birliği Vakfında  kaldı.

1994 yılında fakülteden mezun olarak Tıp Doktoru oldu.

1994 ylında eşi Uzm.Dr.Gülhan Arıkan ile evlendi.

1994-1996 Tokat Zile Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamaladı.

1996-1998 Sivas 4. Bölge Sağlık Grup Başkanlığı görevini yaptı.

1997 de Sivas“ta Yılın Hekimi seçildi.

1998-2002 İç Hastalıkları İhtisasını tamamladı. 2002 yılında İhtisasını tamamlayarak

İç Hastalıkları Uzmanı oldu.

2000 yılında Antakya Serinyol Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığında Askerlik görevini tamamladı.

2001 yılında Kronik Böbrek Hastalıklarında Hemodiyaliz etkinliği konusunda yaptığı çalışması ile Europe  Nefrology  Congres“de Mansiyon Ödülü  aldı.

2002 yılında Kronik Hepatitli ve Sirozlu vakalarda yaptığı bir çalışma ile  Ulusal Gastroenteroloji Kongresinde En İyi Çalışma Ödülü“ne layık görüldü.

2002 yılında özel sektöre geçerek şu anki görev yapmakta olduğu Avicenna Hastanesi“nin İç Hastalıkları Uzmanı ve Dahili Bilimler Direktörü olarak göreve başladı.

2005 yılında Hastane Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

2010 yılında Yönetim kurulu Başkan Vekili oldu.

2014 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan A. Adayı oldu.

Haken A.Ü.A.Ö. Yerel Yönetimler Fakültesinde eğitimine devam etmektedir.

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir.

Uzman Doktor Osman Arıkan evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Çok sayıda mesleki ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarında aktif olarak üyelikleri ve yöneticilik  faaliyetlerine devam etmektedir.

Son Haberler