BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN KARIŞIM BALLI ZERDEÇALLI ŞURUP

Bağişiklik Güçlendi̇ren Karişim Balli Zerdeçalli Şurup

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN KARIŞIM BALLI ZERDEÇALLI ŞURUP
Eklenme Tarihi: 2020-12-25 01:13:26

Vitamin mineral desteklerini araştırıp hasta olmamak için türlü yöntemler denediğimiz bu dönemde en değerli şey güçlü bir bağışıklık sistemi. Herhangi bir hastalığa yakalanmamanın ya da olan hastalığı en az semptomla hafif geçirmenin ilk yolu güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak. Bu yıl hayatımıza giren korona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı kış aylarındabağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından biri de taze sebze, meyve ve baharatlardan geçiyor.

 

Böylesine kritik bir dönemde bağışıklık sistemini desteklemek için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek oldukça önemli. Pandemi süresince düzenli olarak SilverlineAnkastre“nin sosyal medya hesapları üzerinden sağlıklı mutfak temasıyla tarifler paylaşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Andaç Yeşilyurt,özellikle kış aylarının getirdiği gribal enfeksiyonlara karşı kilit besinleri bir araya getirerek çok etkili bir tarif paylaştı. Yeşilyurt “her sabah 1 tatlı kaşığı bu karışımdan içmek bağışık sistemi için önemli bir takviye olacaktır” diyor. 

 

Andaç Yeşilyurt“un Silverline Ankastre takipçileri için paylaştığı karışım içerisindeki limon kabuğu ve kırmızı biber, özellikle C vitamini ve beta karoten ihtiyacı için zengin kaynaklar. Sarımsak ise içerdiği sülfür yapısındaki bileşenler sayesinde anti mikrobiyal ve antibakteriyel bir özelliğe sahip. Zencefil de bünyesinde bulundurduğu fenolik bileşenler sayesinde kış aylarında soğuk algınlığının sebep olabileceği semptomları rahatlatmaya yardımcı olurken, aynı zamanda antiinflamatuvar etkisi sebebiyle de bağışlık sistemini desteklemeye yardımcı oluyor. Zerdeçal ise içeriğindeki curcumin gibi önemli bileşenler sayesinde değerli bir besin olarak hayatımızda yer alıyor.

 

Bütün bu önemli besinleri bal ile birleştirerek şifa niyetine her sabah 1 tatlı kaşığı tüketebilecek Ballı Zerdeçallı Şurup tarifi;

BALLI ZERDEÇALLI ŞURUP

Malzemeler:

1 küçük parça taze zencefil

1 adet limonun kabuğu

1-2 tatlı kaşığı toz zerdeçal (taze de kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 diş sarımsak

125 gr bal

 

Yapılışı:

Taze zencefili ve limonun kabuğunu bir kaba rendeleyin.

Küçük ve boş bir kavanoza alın.

Üzerine toz zerdeçal, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak ve balı ekleyin.

İyice karıştırın.

Kapağını kapatıp saklayabilirsiniz.

İster sıcak suya ekleyerek çay şeklinde, isterseniz sade olarak bir kaşık tüketebilirsiniz.

Son Haberler