Belediyeler formül geliştirmekte sınır tanımıyor

Belediyeler Formül Geliştirmekte Sınır Tanımıyor

Belediyeler formül geliştirmekte sınır tanımıyor
Eklenme Tarihi: 2020-05-07 14:39:11

Bizim yaka/ Ufuk BULUT:Dünyada aylardır krona virüs yüzünden zor günler geçirirken Ülkemizde ise merkezi hükümet yardımlaşma konusunda yerel belediyeleri kısıtlamasına karşın Millet itifakı belediyeleri çözüm üretmekte yep yeni bir yardımlaşma kampanyaları geliştirerek vatandaşların dertlerine merhem olmaya çalışıyorlar.
Kısıtlamalar karşısında yaratıcılıkta sınır tnımıyan Millet itifakı belediye başkanları  adeta hayırda yarışıyorlar.
Belediyelerin düenlediği kampanyalarından öne çıkanları şöyle sıralayabiliriz.


İstanbul:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüsü salgını sürecinde ekonomik olarak da zor günler geçiren vatandaşlar için başlatılan “askıda fatura“ uygulamasını tanıttı. İmamoğlu, "İhtiyaç sahibi olduğu kanıtlanmış ailelerin su ya da doğal gaz faturasını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.


Ankara:
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş“ın talimatıyla başlayan “Bir iftar da benden“ kampanyası bugün sona erdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “Talep edip de boş çevrilen bir kişi kalmayıncaya kadar organizasyonumuz tamamlanmıştır. Belediye şirketimiz BELPA aracılığıyla gerçekleşen ve çok kısa bir sürede yüz binlerin desteğiyle sonuçlanan bu kampanyamız sona erdi.

 Mansur Yavaş“ın “İyilik salgından daha bulaşıcıdır” sloganı ile başlattığı kampanya hızla büyüyor. Anket A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Kara bugüne kadar Ankara“nın ilçelerindeki bakkalların yarısında borçların kapatıldığını duyurdu. Kampanyanın toplumsal dayanışmaya örnek olduğunu ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara“daki kampanyanın tüm Türkiye“ye yayılması gerektiğini söyledi.


İzmir:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer“in çağrısıyla başlatılan Biz Varız dayanışma kampanyası kapsamında bugüne dek 85 bin gıda kolisi, 8 bin 645 kavurma paketi ve 5 ton Direnç Paketi dağıtıldı. 85 bin gıda kolisinin 20 bin 987“si yurttaşlar tarafından Halkın Bakkalı üzerinden bağışlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ‘Biz Varız“ bağış kampanyasına verilen desteklerle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar menüsü dağıtmaya başladı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan boyunca 11 ilçede günde 10 bin kişilik iftar yemeği dağıtmayı planladıklarını ifade etti.

 corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine “Direnç paketi” dağıtmaya başladı. Daha önce dağıtımı yapılan kuru gıda kolileri ve kavurmaya ek olarak içinde elma, portakal, limon, soğan ve patates bulunan direnç paketleri, ilk etapta beş bin paket aileye ulaştırılacak. Sebze meyve halinden birinci elden alınan ürünler, üzerinde “İzmir halkının hediyesidir” yazan kolilerle dağıtılacak.

Adana:
Adana Büyükşehir Belediyesi yardıma muhtaç yurttaşlarla, onlara yardım elini uzatmak isteyenleri buluşturuyor. bağış yapmak isteyen yurttaşlarla, yardıma muhtaç yurttaşlar arasında köprü oluyor. Şefkat Köprüsü kampanyasına katılmak isteyen yardımseverler, belediyenin ALO 153 hattından ve sefkatkoprusu.com internet sitesinden başvurularını yapabiliyor.


Mersin:
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, corona virüsü salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine günlük yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, 22 Mart“tan bugüne kadarki süreçte, 200 binin üzerinde bir yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.


Antalya:
 ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören “Paylaştıkça Güçlüyüz“ projesini hayata geçirdi. “Sizin için fazla olan başkası için mutluluk olsun. Kullanmıyorsanız paylaşın“ sloganlı proje ile hayırsever vatandaşların yaptığı eşya yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Son Haberler